Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hong Kong hisse senetleri, rekor seviyedeki yükselişin hız kaybettiğine ilişkin işaretlerin etkisiyle, üçüncü haftalık kazançlarını azalttı. Sands China Ltd. ve Swire Pacific Ltd., analistlerin hisse senetlerine ilişkin tavsiyelerini düşürmeleri ardından değer kaybetti. Cathay Pacific Airways Ltd. bir yılın en sert haftalık kaybına yöneldi.

Hang Seng Endeksi, seans arasında yüzde 0.3 gerileyerek bu haftlık kazancını yüzde 0.8'e indirdi. Sands China hisse senetleri yüzde 4.4 geriledi. Swire Pacific, HSBC Holdings Plc'nin hisse senedine ilişkin tavsiyesini düşürmesi ardından bir yılın en sert kaybına hazırlandı. Cathay Pacific, hayal kırıklığına uğratan bilanço açıklamasıyla, bu hafta yüzde 12 değer kaybetti. Şanghay Bileşik Endeksi ve Hong Kong'da işlem gören Çin hisse senetlerinin bir göstergesi olan Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.5 geri çekildi.

Hong Kong hisse senetleri bu hafta Perşembe gününe kadar, küresel çapta bu ayın en iyi perfromans gösteren hisseleri olmuştu. Hong Kong hisselerinin yükselişinde, gelişmiş piyasalarda devam eden geniş para politikasının daha riskli varlıklara olan talebi artırdığı yönündeki spekülasyon etkili olmuştu.

Hong Kong'da Partners Capital International Ltd. CEO'su Ronald Wan, “Hong Kong piyasası önemli derecede yükseliş kaydetmişti ve piyasayı daha yukarı taşımak için daha fazla olumluhabere ihtiyaç var. Geçici sonuöların piyasa üzerindeki etkisi olumlu oldu. Fakat bu şirket karları zaten fiyatlanmıştı ve piyasayı daha yukarı taşımak zor görünüyor” dedi.