Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ankara'daki FETÖ soruşturması kapsamında eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı döneminde özel kalem müdürü olan, 2010-2012 yılları arasında özel müşavirliğini yapan eski büyükelçi Gürcan Balık gözaltına alındı. Gürcan Balık'ın 2013'te dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile FETÖ elebaşı ve hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Fetullah Gülen'in görüşmesinde kilit rol oynadığı iddia edilmişti.

FETÖ darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında iki eski büyükelçi Tuncay Babalı ve Ali Fındık gözaltına alınmıştı. Türkiye'nin eski Kanada Büyükelçisi Tuncay Babalı 17 Ağustos 2014'te, Türkiye'nin eski Kosta Rika Büyükelçisi Alı Fındık ise 11 Kasım 2015'te merkeze çekilmişti.

ÜÇÜNCÜ ESKİ BÜYÜKELÇİ: GÜRCAN BALIK

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı döneminde özel kalem müdürü olan, 2010-2012 yılları arasında özel müşavirliğini yapan eski büyükelçi Gürcan Balık'ın da gözaltına alındı.

ABDULLAH GÜL'E DE DANIŞMANLIK YAPMIŞTI

Balık, bir dönem 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de danışmanlık yapmıştı. 2013 yılının ağustos ayında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e danışman olan Balık daha önce uzun süre Davutoğlu’nun yanındaydı. Hem Dışişleri’nde özel kalem müdürlüğünü yapmış, 2010-2012 yılları arasında özel müşaviri olarak da çalışmıştı.