Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin, "Masum yüreklerin en mutlu günlerinde, sivil halkın içerisinde patlatılan bombanın hedefi, insanlığın şeref ve onurunun bitirilmesidir." ifadesini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, yazılı açıklamasında, Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde bir kına gecesindeki sivil insanları hedef alan terör saldırısını şiddetle kınadığını bildirdi.

Terörün, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini hedef aldığını belirten Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Gün, teröre karşı birlik ve beraber olma günüdür. Bu vicdan ve insanlık dışı olay, terörün vahşette sınır tanımadığını göstermiştir. Masum yüreklerin en mutlu günlerinde, sivil halkın içerisinde patlatılan bombanın hedefi, insanlığın şeref ve onurunun bitirilmesidir. Söz konusu işlere imza atan hainler iyi bilmeliler ki bu zulümler, asil milletimizin birliğini beraberliğini sarsamaz. Terörist saldırılar tarih önünde teröristlerin ve destekçilerinin kapkara yüreklerine yazılmış utançtan, zalimlikten, katillikten başka bir şey değildir. Aziz milletimiz birdir, beraberdir, sonuna kadar bu hainlik ve çirkinliklerin karşısında dimdik duracaktır."

- "Bu vahşeti yapanlar insan olamaz"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci de terörün karanlık ve çirkin yüzünün bir kez daha kendisini gösterdiğine işaret ederek, "Bu vahşeti yapanlar insan olamaz, bu alçaklığı ve kalleşliği yapan insan müsveddelerini lanetliyorum. Türkiye teröre teslim olmayacak, devleti ve milleti ile kenetlenerek terörle mücadele edecektir. Devletimiz ve milletimiz, çocukları, kadınları, sivil insanlarımızı hedef alan bu barbar hainlere teslim olmaz. Bu karanlık günleri el ele, omuz omuza hep birlikte aşacağız. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dilerim." değerlendirmesinde bulundu.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin, "15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, bu terör örgütlerinin karşısında çok daha güçlü, kararlı ve birbirine bağlı bir Türkiye'nin var olduğu unutulmamalı." açıklamasını yaptı.

Vardan, yaptığı yazılı açıklamada, DEİK ailesi olarak, son günlerde ülkenin muhtelif yerlerinde yaşanan terör saldırılarını şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini bildirdi.

Van, Elazığ ve Gaziantep'te meydana gelen menfur saldırılar sebebiyle yaşamını kaybeden vatandaşlara ve güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileyen Vardan, şunları ifade etti:

"15 Temmuz darbe girişimiyle emellerine ulaşamayan terör örgütleri, ahlaki ve insani hiçbir sınır tanımayan hain saldırılarla birlik ve beraberliğimizi hedef almaya, ülkemizin sabrını zorlamaya devam ediyor. Bizler Türk iş dünyası olarak, bu saldırıları gerçekleştiren terör örgütleri ve bağlantılarına karşı güçlü duruşumuzu sürdürmeye devam edeceğiz. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bu terör örgütlerinin karşısında çok daha güçlü, kararlı ve birbirine bağlı bir Türkiye'nin var olduğu unutulmamalı."

Vardan, iş dünyası olarak ülkedeki istikrar ve kazanımların devam etmesini arzuladıklarını belirterek, "Ümit ediyoruz ki hangi terör örgütüne mensup olurlarsa olsunlar, bu hainler ülkemizdeki birlik ve beraberliği bozamayacaklarını ve amaçlarına şiddetle, terörle ve masum vatandaşlarımızın hayatlarına kastederek ulaşamayacaklarını en kısa zamanda anlar." ifadesini kullandı.

- "Terörün dili, dini, ırkı ve mazereti yok"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak da Türkiye'nin, 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini milletin iradesiyle bertaraf ettiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Sonrasında PKK'nın Elazığ, Bitlis ve Van'daki alçak saldırıları milletin iradesini, bütünlüğünü ve demokrasimizi hedef aldı. Teröristler şimdi de Gazi şehrimiz Antep'te bir mutluluk gününe, bir düğüne saldıracak kadar alçaldı. Terörün dili, dini, ırkı ve mazereti yok. MÜSİAD olarak terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Millet olarak yaşanan tüm olaylarda dimdik ayakta kaldığımızı hep gösterdik. Bilinmelidir ki yine ayaktayız ve teröre karşı etkin mücadelemiz devam edecek. Yaşanan hain saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yaralılara acil şifa diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun."

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin, "İnsanlık onurundan, insanı insan yapan etik değerlerden zerre kadar nasibini almamış terörist odaklar, masum canlara son veren bu hain saldırılarla aynı zamanda kendi sonlarını da hazırlamaktadır." açıklamasını yaptı.

Büyükekşi, yaptığı yazılı açıklamada, TİM olarak terör saldırısını kınadıklarını bildirdi. Büyükekşi, şunları kaydetti:

"İnsanlık onurundan, insanı insan yapan etik değerlerden zerre kadar nasibini almamış terörist odaklar, masum canlara son veren bu hain saldırılarla aynı zamanda kendi sonlarını da hazırlamaktadır. Türk milletinin her ferdi gibi, Şahin Bey, Şehit Kamil gibi kahramanların evlatları olan Gaziantepliler için, böylesi terörist girişimler yürekleri yaksa da ülkemizin yarınları için bir olma azmini bilemekten öteye gidemez.

Unutulmamalıdır ki kahraman milletimizin sabrını sınayan, milletimize düşmanlık besleyen her yapılanma, her terörist odak gibi gazi şehrimizdeki menfur saldırının sorumluları da sefalet içinde tarihin tozlu sayfalarında yerini alacak ve her zaman lanetle anılacaklardır."


- "Her türlü kirli hesap ve plan, başarısız olmaya mahkumdur"

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da Gaziantep'teki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileğinde bulunarak, "Gaziantep'te bir düğün alanını hedefleyecek kadar ahlak ve vicdandan yoksun kanlı terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Çok sayıda masum insanımızın hayatını sonlandıran bu kanlı saldırı iç barışımızı, birlik ve beraberliğimizi bozmayı hedefleyen, sinsi amaçları olan kalleşçe bir girişimdir. Her türlü kirli hesap ve plan, 15 Temmuz akşamı daha da güçlenen Türkiye'deki milli ruh karşısında başarısız olmaya mahkumdur." ifadelerini kullandı.

AA