Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, Sankei gazetesinde Cumartesi günü yayınlanan mülakatında, BOJ'un gelecek ayki politika toplantısında, daha önce görülmemiş büyüklükteki parasal gevşemeye ilave yapması için "yeterli şans" olduğunu söyledi.

Kuroda, BOJ'un, 20-21 Eylül'deki kurul toplantısında yapacağı kapsamlı değerlendirmenin sonuçları üzerindeki tartışmaları baz alarak, harekete geçmekte tereddüt etmeyeceğini kaydetti. Kuroda, toplantı sonrası yapılacak politika açıklamasında, gözden geçrimenin snuççlarının yayınlanacağını kaydetti. Böyle bir uygulama, Kuroda'nın başkanlığı devraldığı Mart 2013'ten bu yana ilk kez yapılacak.

Kuroda, mülakatta, kurul üyelerinin, kapsamlı bir gözden geçirmeyi baz alarak, ekonomiyi ve finansal durumu tartışacağını ve ihtiyaç duyulursa, ilave gevşeme tedbirlerini almakta tereddüt etmeyeceklerini söyledi. BOJ Başkanı sık sık ihtiyaç duyulduğunda teşviğe ilave yapmakta tereddüt etmeyeceklerini söylüyor, ancak bu kez "yerli şans" söylemni kullanarak, gevşeme konusunda olağan anlatımının daha da ötesine geçti.

Tokyo'da BNP Paribas SA baş Japonya ekonomisti Ryutaro Kono, "Piyasa, BOJ'un Nisan ayında başlayan mali yılda yüzde 2 enflasyon hedefini tutturabilmek için yolunun dışına çıkabileceğini düşünüyor," dedi ve "BOJ' için, cephanesinin tükenmekte olduğu yolundaki endişeleri ortadan kaldırmak önemli" şeklinde görüş bildirdi.