Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük uluslararası tahvil fonu Pacific Investment Management Co. (PIMCO) ve Çin, eksi faiz veren Japonya tahvillerindeki varlıklarını artırıyor. Satın alınan fiyattan daha azını geri ödeyen eksi faizli tahvillerde kayda değer miktarda kar etmek mümkün.

Stratejiin merkezinde dolar cinsinden varlıklara olan iştah bulunuyor ki bu durum yatırımcılar için bir miktar ekstra faiz alma imkanı tanıyor. Dolar cinsinden borç verenler için eksi yüzde 0.24 faiz veren 3 ay vadeli Japonya tahvilleri bile Döviz swap işlemleri yoluyla önemli ölçüde kar imkanı tanıyor.

Elibnde bolca dolar bulunan PIMCO, bu durumdan yararlanmak istiyor. Yatırımcıları döviz kurundaki dalgalanmalardan koruması amaçlanan Foreign Bond Fund, Bloomberg verilerine göre bu yıl varlıklarına kısa vadeli Japonya tahvillerini de etkiledi. Diğer bir büyük alıcı ise Çin. Japonya Maliye Bakanlığı verilerine göre Çin, geçtiğimiz çeyrekte rekor seviyede Japonya tahvili aldı.

Newport Beach, California'da bulunan 7.8 milyar dolarlık PIMCO fon yöneticisi Sachin Gupta, “Bazı piyasalarda eksi faizli varlıkları bile alabiliriz ve pozitif getiri elde etmek için bunları ABD Doları ile hedge ederiz” dedi.