Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Japon Kredi Derecelendirme Kuruluşu (JCR) Eurasia Başkanı Orhan Ökmen, "Uluslararası finansal koşullar Türkiye ekonomisini yatırım yapılabilir konumda tutmak için en uygun konumundadır" açıklamasını yaptı.

Ökmen, yaptığı yazılı açıklamada, dış talebin zayıf görünümüne rağmen, petrol fiyatlarındaki toparlanmanın, gevşek para politikalarının ve düşük faizlerin uzun vadede devam edeceği algısının tetiklediği küresel risk iştahındaki canlılığın Türkiye’nin finansal pozisyonlarının düzelmesine yardımcı olduğunu kaydetti.

"YÜKSEK ENFLASYON, TERÖRÜN YANSIMASI ZORLUK YARATIYOR"

Darbe girişimine rağmen hükümetin istikrarı tam olarak koruduğu belirtilerek "Yatırım ortamını bozan demokrası zayıflıkları, bozulan uluslararası ilişkiler, ortadoğu terörünün yansımaları, iç çatışma hali, toplumsal kutuplaşma ve yüksek enflasyon yatırımcılar açısında zorluk yaratmaya devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Başarısız darbe girişimini izleyen uygulamalar ve gelişmelerin not görünümü üzerinde aşağı yönlü baskıları ağırlaştırdığına da dikkat çekildi.

"TL'DE HIZLI DEĞER KAYBETME RİSKİ"

Kurum Merkez Bankası'na ilişkin ise şu değerlendirmeyi yaptı; "Merkez Bankası’nın para politikasında son dönemde gerçekleştirdiği gevşeme enflasyon için ilave riskler yaratmaktadır.

Bundan sonra da bu gevşeme halinin devam edeceğine dair sinyaller MB politikalarının konjonktüre uygun düşmediği, küresel riskleri önemsemediği algısını artırmaktadır.  Politika gevşemelerinin sürmesi halinde TL'nin yılın geri kalanında hızla değer kaybetme riski ile karşı karşıya kalacağını beklemekteyiz"