Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 23 Ağustos Salı

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moldova Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Avrupa ile Entegrasyon Bakanı Andrei Galbur ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/17.00/18.00)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Moldova Başbakan Yardımcısı, Dışi̇şleri̇ ve Avrupa i̇le Entegrasyon Bakanı Andrei̇ Galbur ile Macari̇stan Dışi̇şleri̇ ve Dış Ti̇caret Bakanı Peter Si̇jjatro’yu kabul edecek.

(TBMM/15.30/17.30)

3- Başbakan Binali Yıldırım, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri ile Anıtkabir'i ziyaret edecek, ardından Çankaya Köşkü'nde YAŞ toplantısına başkanlık edecek.

- Yıldırım, Moldova Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Avrupa ile Entegrasyon Bakanı Andrei Galbur, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Katar Belediye ve Çevre Bakanı Mohamed Bin Abdullah Al Rumaihi ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'yi ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/10.00/11.00/14.30/15.45/17.00/20.00)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Valilik, Pervarililer ve Şırnaklılar dernekleriyle Sanayi ve Ticaret odalarını ziyaret edecek, şehit uzman çavuş Adem Özen'in ailesine taziyede bulunacak.

(Gaziantep/13.30-18.30)

5- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner'i makamında kabul edecek, iki ülkenin bakanlıkları arasında iş birliği anlaşması imzalanacak.

(Ankara/17.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum lider Nikos Anastasiadis ile Kıbrıs müzakereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

(Lefkoşa)

2- Suriye iç savaşında Fırat Nehri'nin batısı başta olmak üzere Halep ve Haseke'de yoğunlaşan çatışmalar ile Esed rejimi ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin en girişimci ve yenilikçi 50 üniversitesini kamuoyuyla paylaşacak.

(Ankara/09.30)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Hollanda Dış Ticaret ve Kalkınma İşbirliği Bakanı Lilianne Ploumen ile görüşecek, yatırımcılar ve özel sektör temsilcileriyle bir araya gelecek, basın toplantısı düzenleyecek.

(Lahey)

3- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Katar hükümeti adına Belediye ve Çevre Bakanı Muhammed Bin Abdullah er-Rumayhi ile Tekfen arasında gerçekleştirilecek Al-Khor Projesi Yol Yapımı Sözleşmesi İmza Töreni’ne katılacak.

(Ankara/10.00)

4- Hazine, 5 yıl vadeli, 6 ayda bir yüzde 5,35 kupon ödemeli, sabit kuponlu devlet tahvilini ihraç edecek.

(Ankara)

5- TÜİK, bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin yapı izin istatistikleri ile ağustos ayı Tüketici Güven Endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

AA