Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

TUSKON ve Akfa Holding’e yönelik operasyonda gözaltına alınan işadamlarının FETÖ’ye finans desteği sağlayan Forum İnşaat’la organik bağları ortaya çıkarıldı. Şirketlerin aktiflerinde 8 kat artış tespit edildi.

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/ PDY) finans ayağına karşı düzenlenen operasyon derinleşiyor. İstanbul Mali Şube Müdürlüğü’nün yaptığı, 8 ay süren teknik takipte, FETÖ/PDY’ye finans destek sağlayan işadamlarının organik bağları ortaya çıkarıldı. Aralarında ünlü işadamlarının da bulunduğu çok sayıda şirket sahibi ve yöneticisinin teknik ve fiziki takibe alan Mali Şube Müdürlüğü, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON) ve Akfa Holding’e bağlı şirketlerin nakit aktiflerinde kaynağı belirsiz şekilde 3 ile 8 kat arasında artış yaşandığını tespit etti. İddialara göre bu artış Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşılığından gıyabi tutuklu Fetullah Gülen’in “Bank Asya’yı kurtarın” talimatından sonra yaşandı. Bu şirketlerin himmet paralarının aklanmasına aracılık ettiği belirlendi.

BAZI ORTAKLAR AYRILDI

TUSKON ve Akfa şirketler grubuna yönelik operasyonda gözaltına alınan işadamlarının, FETÖ/PDY’nin en önemli şirketlerinden “Forum İnşaat Dekorasyon Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ’nin ortağı olduğu ve birlikte bu şirketi finanse ettikleri belirlendi. Kaynak Holding, N-T Kitap’ın Forum İnşaat’ta ortaklıkları devam ederken, soruşturma kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu ve Aydınlı Grup Onursal Başkanı Mustafa Şevki Kavurmacı gibi isimlerin 9 Mayıs 2012’de ortaklıktan ayrıldığı belirlendi. FETÖ operasyonları kapsamında 208 işadamı için gözaltı kararı çıkmıştı.

'BANK ASYA'YI KURTARIN' TALİMATI NAKİT YAĞDIRMIŞ

İddialara göre FETÖ’nün “Bank Asya’yı kurtarın” talimatından sonra TUSKON ve Akfa Holding’e bağlı şirketlerin nakit aktiflerinde kaynağı belirsiz şekilde 3 ile 8 kat arasında artış yaşandı. Bazı şirketlerin toplanan himmet paralarıyla Bank Asya’nın hisselerini yüksek fiyattan alarak, bankaya finans desteği sağladığı belirlendi.

Nihat Uludağ/Habertürk