Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

FETÖ darbe girişiminden sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’nde kâğıt üzerinde ortaya çıkan pilot açığı için THY de devreye girdi. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY bünyesinde Silahlı Kuvvetler kökenli 800 civarında pilot bulunduğunu belirterek, “15 Temmuz’dan hemen 2 gün sonra bir ‘gönüllüler listesi’ hazırladık ve Milli Savunma Bakanlığı’na sunduk. TSK kökenli pilotlarımızın 500’ü son 5 yıl içinde ordudan ayrılıp gelenler. Pilotlarımızın hepsi vatanperver. Hemen hemen hepsi de TSK’ya dönmeye gönüllü” diye konuştu. İlker Aycı bu pilotlarla ilgili farklı formüllerin düşünüldüğüne dikkat çekerek, “Amerika’da pilotların hem orduda hem sektörde çalışabildiği modeller söz konusu. Biz de pilotların her iki kurumda çalışabileceği modelleri inceliyoruz. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Bu konuda tamamen farklı yeni modeller de oluşturulabilir” dedi.

TRAFİK İÇİN KAPI GENİŞLETİLİR

15 Temmuz sonrası artan güvenlik önlemleri nedeniyle havalimanının girişinde oluşan uzun kuyruklara da çözüm aradıklarını vurgulayan İlker Aycı, “Bu konuda yolcularımızdan biraz daha sabır dileyeceğim. Çeşitli formüller üzerinde çalışıyoruz. Ancak hızlı kontrol sağlayan ve her şeyi gösteren teknolojik bir cihaz yok. Belki giriş kapısını genişletmek bir çözüm olabilir” şeklinde konuştu.

LOUNGE GİRİŞİNE KAPAN

Aycı, havalimanı içindeki THY Lounge’ı için ise ‘kapan’ formülünü hayata geçireceklerini söyledi. Üzerinde bir düzenek tespit edilen kişinin lounge girişinde otomatikman tespit edileceğini ifade eden Aycı, tespit edilen kişinin etrafının birkaç saniye içinde asansör gibi bir mekanizmayla sarılacağını anlattı.

 

GAZETE HABERTÜRK