Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük varlık yöneticisinin gelişen piyasa hisselerine ilişkin beklentisi, gösterge endeksi bir yılın zirvesine taşıyan üç aylık yükselişin ardından, yukarıya döndü.

BlackRock Inc., gelişen piyasa hisse senetlerine ilişkin tavsiyesini “nötr”den “ağırlığı arttır”a çevirdi. Kurum, gelişen piyasa hisselerinde iyileşen temel göstergelere ve istikrarlı görünüme dikkat çekti. 4.9 trilyon dolarlık varlıkların yöneticisi olan kurum, geçtiğimiz ay benzer bir şekilde gelişen ülke tahvillerine ilişkin görünümünü yükseltmişti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, artan emtia fiyatları ve Fed'in parasal sıkılaştırma sürecini hızlandıracağına ilişkin endişelerin azalmasıyla, ardı ardına üçüncü aylık kazancına yöneldi.

BlackRock küresel baş yatırım stratejisti Richard Turnill, “İstikrarlı bir dolar, ekonomik reformun ivmesi ve temel göstergelerin iyileşmesi varlık sınıflarını destekliyor.Yatırımcılar gelişen piyasalara giriş yapmak için Şubat'tan beri ısınıyorlar, ve görünüşe göre risk iştahı artıyor” şeklinde görüş bildirdi.