Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(23:30'da güncellendi)

ABD hisse senetleri, dünyanın en büyük ekonomisine dair karışık gelen verinin Fed'in faiz artırmada acele etmeyeceği beklentilerini artırmasıyla rekor seviyesine yakın kapattı.

ABD yeni konut satışının yükseldiğini ve imalatın yavaşladığını gösteren veriler, Fed yetkililerinden gelen şahin yorumları sorgulattı.

S&P 500 Endeksi, New York'ta saat 16:00 itibariyle yüzde 0.2 yükseldi. Hisse senetleri, Monsanto Co.'nun Bayer AG ile birleşmeye yakın olduğunun söylenmesiyle ham madde hisselerindeki ralliye öncülük etmesiyle birlikte son günlerdeki hareketsizliği kırma işaretleri gösterdi. Çip üreticileri kazançlarını genişleterek teknoloji hisse senetlerini destekledi ve Best Buy Co., beklentileri aşan çeyreklik sonuçlarının ardından yüzde 20 yükselerek perakendecilik hisselerini yukarı çekti.

Key Biscayne portföy yöneticisi Brain Frank, "Kar sezonu büyük oranda sona erdi ve bakabileceğimiz tek şey Fed açıklaması" dedi ve "Şu anda gördüğüm en agresif düşüşten alım piyasası var. Son iki güne düşüş bile demem ancak küçücük bir düşüş bile satın alma ve Fed hakkında konuşmalar için bahane olmuş gibi gözüküyor." diye görüş bildirdi.

Haziran'dan beri yaklaşık yüzde 9'luk sıçrayışla S&P 500'ün 10 yeni rekor kırmasını sağlayan ralli, son günlerde Fed yetkililerin şahit tonlu konuşmalarında faiz artırımının beklenilenden daha erken yapılabileceğini söylemesiyle güç kaybetti. Yine de, konut başlangıçları ve sanayi üretimi gibi verilerin tahminleri aşmasıyla, iyimserlik yavaş yavaş geri dönüyor olabilir.

(23:30'da güncellendi)