Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

erör örgütü IŞİD'in kontrolündeki Cerablus'tan atılan havan mermilerinin Karkamış'ta yerleşim yerlerine düştü. TSK, ilçede konuşlanan obüslerle Cerablus'taki IŞİD hedeflerini vuruyor.

Havan mermilerinin düşmesi nedeniyle gün boyu belediye hoparlörinden evlerden çıkmayın uyarısı yapıldı. Ayrıca vatandaşlara bodrum katlara ve sığınaklara girin denildi.

Akşam saatlerinde yine sınırı aşıp belediye binasının bahçesine düşen havan topu nedeniyle Karkamış kaymakamlığı 10 bin nufüslu ilçeyi boşaltma kararı aldı. 

Yine belediye hoparlöründen yapılan anonsla ilçenin boşaltılması istendi. Araçları olanlar, araçlarıyla güvenli bölgelere gitmek için hazırlık yaptı. Araçları olmayanlara ise ilçeyi boşaltması için otobüs gönderileceği kaydedildi.

Karkamış'ta kamu personeli iki gün boyunca idari izinli sayılacak. 

HT

GAZİANTEP VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Gaziantep Valiliği'nden Karkamış açıklaması: Suriye sınırına yakın 6 mahallede bulunan vatandaşların can ve mal güvenliği için daha güvenli bölgelerde bulunmaları, ayrıca kamu personelinin de 2 gün izinli sayılması daha uygun görüşmüştür. (DHA)

KARKAMIŞ BELEDİYE BAŞKANI KOCAASLAN: BELKİ 2 GÜN OLUR, BELKİ 3 GÜN

Gaziantep'in Karkamış ilçesinin Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan, ilçenin Suriye sınırının sıfır noktasında olduğunu hatırlatarak, "Bugün öncekilerden biraz daha farklı sıkıntı yaşıyoruz. Gün boyu ilçemize havan mermisi düştü. Allah'a çok şükür, can kaybı ya da yaralanan insanımız olmadı" dedi.  Karkamış Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan, düşen havan mermileri nedeniyle ilçede, güvenlik açısından her zamankinden farklı bir sıkıntı yaşandığını belirtti. Can ve mal kayba yaşanmadığını belirten Kocaaslan, "Zaman zaman bu tür sıkıntılar oluyor. Ancak bugün öncekilerden biraz daha farklı bir sıkıntı yaşıyoruz. Gün boyu ilçemize havan mermisi düştü. Allah'a çok şükür, can kaybı ya da yaralanan insanımız olmadı" dedi. İlçedeki yaşamın normal bir şekilde devam ettiğini belirten Kocaaslan, kendi isteği ile gitmek isteyenlere yardımcı olduklarını belirtti. İlçenin sınıra sıfır noktasında bulunduğunu vurgulayan Kocaaslan, "İlçede şuan rutin yaşam devam ediyor. Ancak kendi isteği ile gitmek isteyen ve bize gelip de tavsiyemizi soranlara, birkaç günlüğüne gitmeleri daha güvenli olur, telkininde bulunuyoruz. Karkamış sınıra sıfır noktasında. En uzak noktası sınıra yaklaşık bir kilometre uzaklıkta. Atılan her mermi, ilçemizin her noktasına düşebiliyor. Bundan dolayı güvenlik sıkıntısı var. Biz vatandaşımıza 'Evlerinizin güvenli yerlerinde bulunun. İşi olmayanlar, dışarıda dolaşmayın' anonsları yapıyoruz. Gitmek isteyenlerden imkanı olanlar, kendi imkanları ile gidiyor. İmkanı olmayanlara ise kaymakamlık ile birlikte araç tahsis ederek, onların gidişini sağlıyoruz" ifadelerini kullandı. Kocaaslan, ilçeden ayrılanların sadece birkaç gün ayrı kalacağını anlatarak, "Birkaç gün ayrı kalacaklar. Bu belki 2 gün olur, belki 3 gün olur. Çok fazla değil" diye konuştu.

Habertürk