Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Merkez Bankası (PBOC), Şubat ayından bu yana ilk kez finansal sisteme 14 gün vadeli repo sözleşmesi yoluyla nakit sağladı.

PBOC'nin internet sayfasında bulunan bilgilere göre merkez bankası, açık piyasa işlemleri yoluyla Çarşamba günü yüzde 2.4'ten 50 milyar yuan (7.5 milyar dolar) nakit sağladı. Bunun haricinde merkez bankası bir hafta vadeli repo sözleşmeleri ile piyasaya yüzde 2.25'ten 90 milyar yuan temin etti. Her iki oranda bir önceki satışa kıyasla değişiklik göstermemiş oldu.

İki hafta vadeli repo sözleşmeleri, parasal otoritenin tahvil alımlarını finanse etmek için kısa vadeli borçlanma araçlarını azaltacağına ilişkin spekülasyonun ardından gerçekleşti.

Şanghay'da Soochow Securities Co. tahvil analisti Liu Changjiang, “Uzun vadeli fonlama şu anda piyasa katılımcılarını fazla kaldıraç kullanmama sinyali veriyor. Bu hamle PBOC'nin sıradaki adımına ilişkin ipucu veriyor; PBOC 14 gün vadeli repo sözleşmeleri ve diğer politikaları sağlamaya devam edebilir ve böylece piyasa merkezin kararlılığını görebilir” dedi.