Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen ülke varlıkları Fed'den faiz artış beklentilerinin artmasıyla düşüşte...Başkan Yellen'in Cuma günü yapacağı konuşmada bu yıl faiz artışında kararlı oldukları yönünde sinyal vereceği beklentisi piyasalara baskı yapıyor.  

Kuzey Kore'nin füze denemesinin ardından Güney Kore wonu Asya paralarındaki düşüşe öncülük etti.

Singapur'daki Oanda Asia Pacific'te Döviz traderı olan Stephen Innes, "Gelişen piyasalarda Fed'e dair belirsizlik fiyatlanıyor. Faiz artışının bir şekilde piyasaları vuracağı beklentisi var" diye konuştu.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.8 ile 3 Ağustos'tan bu yana en büyük düşüşü kaydetti. Endeksteki 10 sanayi grubu da geriledi. Finans hisseleri kayıplara öncülük etti. Hong Kong'ta Hang Seng Endeksi %1.1 kadar düştü. Industrial and Commercial Bank of China %2 gerilerken China Construction Bank'ta düşüş %1 oldu. Güney Kore Kospi Endeksi %0.3, Filipin Borsası da %0.9 geriledi.

PARA BİRİMLERİ

MSCI Gelişen Piyasa Kurları Endeksi % 0.7 geriledi. Won dolara karşı % 0.9 kadar düşmesinin ardından %0.5 değer yitirdi.

Peso, Türk Lirası, rupi en az %0.3'er oranda düşerken Tayvan doları da %0.2 oranında geriledi. Malezya ringiti 4. günde de düştü. Güney Afrika randı ise %0.5 ralli yaptı.