Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Borsa Istanbul'da satışların hızlanmasıyla, BIST Bankacılık Endeksi'nde kayıplar gün içerisinde yüzde 3.2'ye ulaştı.

BIST 100 Endeksi TSİ 15:38'de yüzde 2.25 gerileyerek 75.595 puandan işlem görürken, BIST Bankacılık Endeksi'nde kayıplar yüzde 3.22'yi buldu. BIST 100, Bloomberg'in takip ettiği 94 hisse senedi endeksi arasında en çok değer kaybeden 3. endeks oldu. BIST 100'ün kayıpları gün içerisinde yüzde 2.9'a kadar ulaştı.

Moskova'da VTB Capital analisti Akın Tüzün, "Yatırımcılar Türkiye'nin Suriye topraklarına yönelik ilk büyük ve kapsamlı operasyonunun bölgede jeopolitik riskleri artırabileceğinden endişeli" yorumunda bulundu. 

Türkiye'nin Suriye'de Cerablus'a yönelik operasyonu sürerken, Fed Başkanı Janet Yellen'in Cuma günü Jackson Hole'de bu yıl faiz artırımına yönelik mesaj verebileceğine dair spekülasyon nedeniyle küresel yatırımcıların yüksek getirili gelişmekte olan piyasalara ilişkin risk iştahı zedelenmişti. Türkiye piyasaları bu iki gelişmeden etkilendi.

Londra'da Rennaissance Capital Araştırma Müdürü Michael Harris, "Türkiye'de büyüme hayal kırıklığı yaratabilir bu nedenle risk-getiri oranı pek iyi değil, ve biz yatırımcılara pozisyonlarını azaltmayı tavsiye ediyoruz" dedi.

Union Bancaire Privée'nin Londra merkezli stratejisti Koon Chow, "Yatırımcılar siyasi belirsizliğin sürebileceğini ve bunun ekonomik aktivite üzerinde etkili olabileceğini düşünüyor. Suriye operasyonlarındaki ek gelişmeler bu değerlendirmeyi maddi olarak değiştirmiyor" dedi.