Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, yatırımcı güveninin bir yılı aşkın sürenin en sakin piyasasının etkisiyle birlikte geri dönmesiyle, kazançlarını üçüncü güne taşıdı.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra'da yüzde 0.3 yükseldi. Bankalar, İngiltere'nin Avrupa Birliği üyeliğine dair yaptığı referandumundan beri, İtalya'nın UniCredit SpA'sının yüzde 7.3 yükselirken, Commerzbank AG ve UBS Group AG'nin en az yüzde 2.9 tırmanmasıyla birlikte, en yüksek fiyatlarına geldi. Aynı zamanda volatilite ölçütü Mart 2015'ten ber en düşük aylık ortalamasını kaydetti.

Avrupa hisse senetleri, iki ayın en büyük haftalık düşüşünü kaydettikten sonra iyileşiyor. Stoxx 600, neredeyse tüm sektörü gruplarını yukarı iten sıçramanın etkisiyle 11 Ağustos'ta ulaştığı Mayıs ayından beri en yükseği olan seviyeye yakınlaştı. Kazançlar, yatırımcıların Fed'in faiz artırım yoluna yönelik daha net işaretler aramak için Fed Başkanı Janet Yellen'in Cuma günü yapacağı konuşmasını beklemesiyle geldi.

Cenevre'de Notz, Stucki & Cie. fon yöneticisi Pierre Mouton, "Bu fırsatçı yatırımcılar için iyi bir zaman." dedi ve "Fiyatların çoğu çok düşükte ve bazıları bundan yararlanıyor ancak bu herkesin tamamen risk alımında olduğu anlamına gelmiyor. Şimdilik sadece piyasayı test ediyorlar. Takvimde birçok olay var." diye görüş bildirdi.