Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Güney Kore para birimi won ve Tayvan doları Asya'daki kazançlara öncülük etti.

MSCI Gelişen Ülke Kurları Endeksi %0.1 yükseldi. Endeks dün Güney Kore, Türkiye ve Güney Afrika'da artan siyasi ve güvenlik endişeleriyle iki aydaki en büyük günlük düşüşü gerçekleştirmişti.

Won %0.3, Tayvan doları %0.2 yükseldi. Para birimi ringit %0.1 artarak 4 günkü kaybını sonlandırdı. Güney Afrika randı 19 Ağustos'tan bu yana %4.6 düşüş sonrasında hafif değişti.  

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.2 yükseldi, endeks bu ay yaklaşık %3 yükseldi. Endeksteki 10 sanayi grubundan 8'i yükseldi.

Tayvan'da Taiex Borsası %0.9, Malezya, Tayland, Endonezya borsaları en az %0.2 yükseldi. Çin'de Şanghay borsası ise hükümetin finans piyasalarındaki spekülatif hareketleri sonlandırmak için harekete geçileceği beklentisiyle %1.1 değer kaybetti. 

Yatırımcılar, yarın Yellen'in Jackson Hole'daki konuşmasını takip edecek. Fed'in 2 numaralı ismi olan Stanley Fischer geçen haftaki açıklamasında yıl sonuna kadar faiz artışının hala değerlendirmede olduğu sinyalini vermişti. Fed fon vadelileri bu yıl faiz artışını %54 olarak fiyatlıyor. Bir hafta önce bu oran %47'ydi.