Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Tokyo'da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şimşek, "Türkiye demokrasisi daha güçlü olmamıştı. Tüm siyasi partiler ortak FETÖ'ye karşı. FETÖ sistemden temizlenmeli." dedi.

Şimşek, Türkiye'de siyasi ortamın reformlara daha uygun hale geldiğini belirtti.

Şimşek, "Türkiye Batı'ya çıpalı olmaya devam edecek. Türkiye ABD ile bir kaç anlaşmazlık yaşadı. Biden'in ziyaretinin ardından ABD ve Türkiye tekrar iyi ilişkiler içerisindedir. Avrupa Birliği Türkiye ile ilişkilerini onarmaya çalışıyor. Artık herkes Suriye'de çözüm için çalışabilir. Rusya ile ilişkilerimizi düzeltiyoruz. Suriye operasyonu ABD ile ortak bir operasyondur. Rusya ile ilişkilerin düzelmesi Suriye'de herkesin işini kolaylaştırıyor."

Şimşek, Türkiye'nin 2016'da yüzde 3.5-4 büyüme kaydedebileceğini, Türkiye ekonomisine ilişkin aşağı yönlü risklerin arttığını söyledi. Şimşek, Türkiye'nin borçlanma dinamiklerinin olumlu olduğunu, ve bütçede ekonomiyi desteklemek için alan bulunduğunu belirtti. Şimşek, Türkiye ekonomisinin tüm olumsuz gelişmelere rağmen iyi performans gösterdiğini, ancak enflasyonu düşürmekte zorlanıldığını söyledi. Şimşek, orta vadede enflasyonun yüzde 5 seviyeye düşürülmesinin hedeflendiğini belirtti.