Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

State Street Global Advisors'ta Asya Pasifik sabit getirili menkul kıymetler şefi Kheng Siang Ng'e göre, Fed Başkanı Janet Yellen Jackson Hole'deki konuşmasında Dudley ve Fischer'in açıklamalarına katılarak piyasalara, Brexit ve ABD seçimlerinden kaynaklanan risklere rağmen 2016'da gerçekleşebilecek bir faiz artırımının tamamen dışlanmaması gerektiğini söyleyecek.

Siang, Fed'in yıl sonuna kadar veya gelecek yıl faiz artıracağını, ve bu artırımın yeterince fiyatlanmaması durumunda piyasaların bir şok yaşayabileceğini ve volatilite oluşabileceğini söyledi.

Siang, ABD ekonomisinin hala zayıf olduğunu ancak Fed'in yalnızca, uzun süre sıfıra yakın faizde kalmanın yaratacağı aşırı risk alma davranışının önüne geçmek için faiz artırabileceğini söyledi. Siang'a göre, Fed, enflasyonda kayıp yaşamamayı garanti altına almak için faiz artırmıyor.

Siang, "İnsanlar paranın bedava olduğu ve faizlerin sıfır olduğu ortama alışabilir, ve bu nedenle gelecek için borçluluğunu artırabilir" dedi.

Siang, Yellen'den şahin yorumlar gelmesi durumunda Asya para birimlerinde dolar karşısında ılımlı satış yaşanabileceğini ancak satışların çok ciddi olmayacağını söyledi. Bu durumda dolar/Asya para birimleri paritelerinde dip seviyelerin tekrar test edilebileceğini söyleyen Siang, Asya para birimlerinde ciddi bir rallinin özellikle Kore, Japonya ve Tayland otoriteleri tarafından hoş karşılanmayacağını belirtti.