Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

(Güncellendi 14:50)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı köyü yakınlarında çatışma altında kaldı.

Habertürk muhabiri Ömer Topsakal'ın aktardığı bilgilere göre, henüz netleşmeyen bir grup tarafından ateş açıldı. Çatışmanın zaman zaman devam ettiği bildiriliyor. Jandarma ekipleri de bölgeye geldi.

Kılıçdaroğlu güvenli bölgeye alındığı ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. CHP konvoyunda yer alan isimlerde yaralanan olmadı. 

Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Danışmanı Ergin Özkoç, Artvin programının iptal edildiğini açıkladı.

CHP YÖNETİCİLERİNDEN AÇIKLAMALAR

 CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün HABERTÜRK TV'de yaptığı açıklamada, "Genel Başkanımızın Artvin'de toplantıları vardı. Uzak bölgede ateş açıldığı bilgisi geldi. Ormanlık alandan ateş açıldı" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de yaptığı açıklamada, "CHP heyetinde yaralı yok" dedi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Çatışma bitmiş vaziyette. Herhangi bir sorun yok" dedi. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de "Genel Başkanımızın telefonları çekmiyor, yanındaki arkadaşların da telefonu meşgul. Aracın etrafında yeterince güvenlik önlemi alındığı söyleniyor. Konvoyun güzergahı üzerinde, bir mevzi gibi bir şey tespit ediyorlar. Burada hareketlilik tespit ediyorlar. Konvoyun öncüsü olarak ilerleyen koruma birliklerine ateş açılıyor. Öncü birlik doğru zamanda bu mevziyi tespit etmeseydi, konvoya karşı saldırı olabilirdi. Konvoyun varacağı güzergah üzerinde güvenlik güçleriyle çatışma yaşanıyor. Oranın güvenliği sağlandıktan sonra Genel Başkanımız programına devam edecek." dedi. 

CHP Artivin Milletvekili Uğur Topraktutan, "Genel Başkanımızı zırhlı araçla çıkardık. Ciddi bir travma yaşadık. Ön tarafta çatışmanın yaşandığı söyleniyor. Şu anda güvenli bölgedeyiz. Genel Başkanımız Cumhurbaşkanı ile görüşüyor" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu olayla ilgili olarak, "Şu anda güvenli bir bölgedeyiz, sorunumuz yok. En büyük arzumuz güvenlik güçlerinde can kaybı olmaması" şeklinde konuştu.