Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Almanya iş güveni raprınun küresel büyüme hakkında geçmeyen endişeleri vurgulamasıyla Fed Başkanı Janet Yellen'in yarın Jackson Hole'deki konuşmasından önce üç haftayı aşkın sürenin en büyük düşüşünü kaydetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, tüm sektörlerdeki gerilemeyle birlikte yüzde 0.8 düşerek 342.02 puandan kapattı. Almanya'nın DAX Endeksi, Ifo enstitüsü raporuna göre bölgenin en büyük ekonomisindeki iş güveninin Ağustos ayında beklenmedik bir şekilde zayıflamasının ardından yüzde 0.9'luk düşüşle, Batı Avrupa'daki en büyük kayıplardan birini gerçekleştirdi. İlaç üreticilerindeki düşüş Switt Market Index'i yüzde 0.7 aşağı çekerken, İtalya'nın FTSE MIB Endeksi bankacılıktaki kayıpların sürmesiyle yüzde 1.1 düştü.

Düseldorf, Almanya'da Bankhaus Lampe hisse senedi stratejisti Ralf Zimmermann, "Ifo bugün piyasaları etkilese de, tüm gözler Yellen'e çevirilmiş durumda." dedi ve "Yatırımcılar konuşma öncesi çok agresif pozisyonlar almayacak." diye görüş bildirdi.

Otomotiv üreticileri, euronun beş günde ilk defa yükselmesinin ihracatı daha pahalı hale getirmesinin ardından Stoxx 600'deki en büyük kayıpları kaydetti.