Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Marketwatch haberine göre, Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Fed savunmasını twitter'a taşıdı. Perşembe günü Kashkari'nin eski Fed yetkilisi Kevin Warsh'a twitter üzerinden cevap vermesiyle, Fed'in iletişiminde yeni bir dönem başlamış oldu.

Mevzubahis eski Fed guvernörü Kevin Warsh'un, Wall Street Journal'da Perşembe günü yayınlanan bir köşe yazısıydı.

Warsh, ABD para politikasının yönetim tarzının hatalı olduğunu söylerken, enflasyon hedefinin San Francisco Fed Başkanı John Williams gibi yetkililerin önerisi paralelinde yüzde 2'den yüzde 3-4'e çıkarılmasına karşı Fed'i uyardı. Warsh'un yazısında, "Modeller güvenilir değil, politikalar düzensiz ve yönlendirme kafa karıştırıcı" ifadelerini kullandı.

Fed yetkilileri genelde eleştirilere karşı sabırlı davranmışlardır.

Hatta Perşembe günü, Warsh'un yazısı hakkında yorumu istenen Dallas Fed Başkanı Rob Kaplan, Warsh'a saygı duyduğunu belirterek, konu hakkındaki soruyu daha iyi maliye politakaları ve düzenlemeci politikalar izlenilebileceğini belirterek atlatmıştı.

Ancak, sosyal medyayı meslektaşlarından daha yoğun biçimde kullanan Fed Başkanı Neil Kashkari, geri adım atmadı.

Twitter üzerinden Warsh'a cevap veren Kashkari, Warsh'un parasal genişleme programları leyhine 3 kere oy kullandığını hatırlattı.

Kashkari, "Kevin, kafa karıştırıcı ve düzensiz olan parasal genişleme için oy kullanıp ardından onu eleştirmektir" ifadelerini kullandı.