Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Goldman Sachs'a göre Fed Başkanı Janet Yellen'ın Cuma günkü konuşması Eylül ayında gidilebilecek bir faiz artırımı ihtimalini artırmak için yeteri kadar şahinken, Pacific Investment Management Co.'ya (PIMCO) göre açıklamalarda önemli bir detay bulunmuyor.

Tahvil traderları ise Goldman Sachs ile aynı fikirde. Yellen'ın sıkılaştırmacı politika için durumun daha da güçlendiğini belirtmesi ardından, piyasanın Fed'in gelecek ay faiz artırımına gitmesine verdiği ihtimal artış kaydetti. Jan Hatzius öncülüğündeki banka ekonomistlerinin bir notunda, Eylül ayı faiz artırımı ihtimalinin yüzde 30'dan yüzde 40'a yükseldiği belirtildi.

Vadeli işlemler piyasasına göre Fed'in Eylül ayında faiz artırımına gitme ihtimali yüze 42 seviyesinde bulunuyor. Söz konusu piyasa fiyatlamasına göre Eylül ayında faiz artırımına gidilmesi ihtimali Brexit sonrasında yüzde 0 seviyesinde bulunurken, 19 Ağustos'ta yüzde 22'ydi. Aralık ayında faiz artırımına gidilmesi ihtimali ise Bloomberg tarafından derlenen verilere göre 27 Haziran'daki yüzde 8'den yüzde 65'e tırmandı.

PIMCO küresel stratejik danışmanı Richard Clarida, “Fed Başkanı, yeni bir şey söylemek istemedi ve bunda başarılı oldu. Yellen'ın açıklamaları faizlerin normalleşmesi sürecinde yakın döneme ve Fed'in uzun dönemli enflasyon hedeflemesine ışık tutmadı” dedi.