Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

UBS Wealth Management'e göre yüzde 2'lik enflasyon hedefine ulaşmaya çalışan Japonya Merkez Bankası (BOJ), “büyük bir teşvik programı” açıklayabilir.

UBS Wealth Management'ten Mark Haefele, Pazartesi günü Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği bir mülakatta “Bu, şokla farkındalık yaratıp yaratamayacaklarıyla ilgili. Hem parasal hem de maliye politikası tarafında büyük bir teşvik programı açıklayabilirler veya sonunda enflasyon hedefini azaltabilirler. Şu anda ek teşvik kulanacak gibi görünüyorlar” şeklinde görüş bildirdi.

BOJ Başkanı Haruhiko Kuroda, haftasonu merkez bankasının gerekli olması durumunda ek teşvik açıklamakta tereddüt duymayacağını ve ek teşvik için bolca yer olduğunu belirtmişti. Kuroda ayrıca, merkez bankasının fiyat istikrarı hedefine ulaşmak için para politikasının en iyi şekilde nasıl kullanılacağını dikkatli bir şekilde gözden geçireceğini ifade etti.

Japonya'da gıda fiyatları hariç tüketici fiyatları -BOJ'un dikkate aldığı enflasyon göstergesi- hükümetin Apustos ayı başlarında açıkladığı verilere göre Temmuz ayında bir öncesinin aynı dönemine göre yüzde 0.5 düşüş kaydetmişti.