Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hedge fonları ve diğer önemli spekülatörler, dolarda net uzun pozisyonlarını azaltarak, dolardaki yükseliş fırsatını kaçırmış olabilir.

Hedge fonları, 23 Ağustos'ta sona eren haftada dolarda net uzun pozisyonlarını 45,754 kontrat azaltmalarıyla birlikte, Yellen'ın şahin yanlısı duruşundan kaynaklı bir fırsatı kaçırmış olabilirler.

Emtia vdeli işlemler komisyonuna göre dolarda net uzun kontratlardaki çekilme, üç buçuk ayın en sert üç haftalık düşüşü oldu.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, geçtiğimiz hafta yüzde 1.2 yükselerek Mayıs ayıo başından bu yana görülen en iyi performansını sergiledi. Fed Başkanı Janet Yellen'in Cuma günü Jackson Hole konuşması, doların diğer paralar karşısında değer kazanmasında etkili oldu. Yellen, faiz artırımına ilişkin görünümün son aylarda güçlendiğini belirtmişti.

Yellen'in açıklamaları ardından konuşan Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, daha da şahin bir tavır benimsedi. Fed yetkililerinin faiz artırımından yana olan tutumu, vadeli kontrat traderlarının 2016 yılında gidilebilecek faiz artırımı beklentilerinin artmasına neden oldu.