Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de Shenzhen ve Hong Kong hisse senedi Borsaları arasında uzun süredir beklenen bağlantı, çin düzenleyici kurumu CSRC'ye göre en geç Kasım sonuna kadar başlayabilir.

CSRC'nin Pekin'de gerçekleştirdiği basın brifingindeki sunumuna göre, bağlantı için teknik hazırlıklar Ağustos ayında başlayacak. Hazırlıkların Kasım'da tamamlanması planlanıyor. İki borsa arasındaki bağlantının en geç Kasım sonunda hayata geçirilmesi planlanıyor. Hong Kong borsası Ağustos ayında programın onaylanmasının ardından hazırlıkların 4 ay süreceğini söylemişti. Daha önce resmi bir başlangıç tarihi verilmemişti.

Hong Kong ile Şanghay arasındaki bağlantının ardından ikinci bağlantı olacak olan Hong Kong - Shenzhen bağlantısı, Çin'in piyasalarını küresel finansal piyasalara açma çabasının bir parçası. Çin'in 6.4 trilyon dolarlık hisse senedi piyasalarında işlem yapmak isteyen yabancıların önünde bulunan engeller, MSCI'nin Haziran'da Çin hisselerini endekslerine eklememe kararında önemli pay almıştı. Pekin'deki yetkililer ülke dışına çıkabilecek para konusunda da ciddi kontrol uyguluyor.

Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd. tarafından Salı günü yapılan açıklamada, Kasım'da başlangıç yapılması için hazır olunacağı belirtildi.