Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, ABD Savunma Bakanı, Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Beyaz Saray Sözcüsü ve DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisinin Fırat Kalkanı Harekatına ilişkin bir soru üzerine, "Fırat Kalkanı Harekatının amacı bellidir. Oradaki terör belası Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını rahatsız etmeyecek noktaya geriletilinceye kadar sürecektir. Müttefikimiz ABD'nin, Münbiç şehir merkezine yönelik olarak Haziran ayında başlayan ve şehrin DEAŞ'tan arındırılması suretiyle tamamlanmış bulunan operasyon öncesinde tarafımıza ilettiği, herhangi bir PYD/YPG unsurunun operasyonun ardından Fırat nehrinin batısında kalmayacağı yolundaki taahhüdünün bir an önce gerçekleşmesini bekliyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, ABD Savunma Bakanı, Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Beyaz Saray Sözcüsü ve DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisinin Fırat Kalkanı Harekatına ilişkin kamuoyuna yansıyan beyanları hakkındaki bir soruya verdiği yanıt şu şekilde: "Fırat Kalkanı Harekatının amacı bellidir. Harekat, Uluslararası Hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkımız ve Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı ilkesi çerçevesinde, oradaki terör belası Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını rahatsız etmeyecek noktaya geriletilinceye kadar sürecektir.

MÜTTEFİKLİK HUKUKUYLA BAĞDAŞMADIĞI VURGULANMIŞTIR
Müttefikimiz ABD'nin, Münbiç şehir merkezine yönelik olarak Haziran ayında başlayan ve şehrin DEAŞ'tan arındırılması suretiyle tamamlanmış bulunan operasyon öncesinde tarafımıza ilettiği, herhangi bir PYD/YPG unsurunun operasyonun ardından Fırat nehrinin batısında kalmayacağı yolundaki taahhüdünün bir an önce gerçekleşmesini bekliyoruz. ABD'li yetkililerin Fırat Kalkanı Harekatı'nın kapsam ve hedefleri konusundaki beyanları üzerine ABD'nin Ankara Büyükelçisi nezdinde üst düzeyde gerekli girişim yapılmış ve bu tarz beyanların hiç bir şekilde kabul edilemez bulunduğu, müttefiklik hukukuyla bağdaşmadığı vurgulanmıştır."

Habertürk