Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.2 düştü. Endekste 10 sanayi grubundan 9'u teknoloji hisseleri öncülüğünde geriledi. Endeks yine de bu ay %2.8 yükseldi. Hong Kong'ta Hang Seng endeksi %0.3 düşerken aylık bazda %6.8 yükseldi. Çin'de Şanghay Borsası da %0.3 yükseldi.

Tayvan, Filipinler ve Güney Kore borsalarının her biri en az %0.4 düşerken Malezya borsaları ise tatil nedeniyle işlem yapmadı.

PARA BİRİMLERİ

MSCI Gelişen Piyasa Kurları Endeksi %0.1 arttı ve 2 günlük düşüşü sonlandırdı. Australia & New Zealand Banking Group'ta stratejist olan Irene Cheung "Asya paraları ay başında iyi durumdaydı ancak Fed'den gelen şahin açıklamalardan bu yana piyasalar düşüşte" diye konuştu.

Para birimi won Güney Kore'de temmuzda sanayi üretiminin yıllık %1.6 artmasıyla %0.4 değer kazandı.

Peso %1.2 yükselerek Marttan beri en büyük aylık kazanca ilerledi.

Tahvil piyasasında ise Güney Kore tahvilleri  düştü, 3 yıllık tahvil faizi bir paz puan artarak %1.31 oldu. 10 yıllıkların faizi ise 3 baz puan artışla %1.48 oldu.

Standard Chartered Bank'ta şef yatırım stratejisti olan Steve Brice "Büyük resim; ABD'de ve başka yerlerde faiz oranlarının çok düşük kalmaya devam edeceğini gösteriyor. İstihdam piyasasındaki yavaş büyüme ve verimlilik artışındaki zayıf artışla büyüme oranı da yavaşladı..Fed daha fazla enflasyon konusunda toleranslı olacak. Bu da 12 aylık vadede gelişen piyasa varlıklarını destekleyebilir" diye konuştu.