Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Geçtiğimiz 3 yılda yüzde 275 getiri sağlayan ve 500 milyon dolar üzerinde fon yöneten hisse senedi fonları arasında en çok kazandıran fon olan DSP BlackRock Micro Cap Fund, Hindistan'daki küçük piyasa değerine sahip hisse senedi piyasasında fırsatların kaybolmakta olduğunu söyledi. Ucuz hisse senetlerinin azlığı öylesine ciddi boyutlara ulaştı ki fon müşterilerin fon akımlarını kısıtlamaya yöneldi. Hindistan'ın küçük piyasa değerine sahip hisse senedi gösterge endeksi bu ay tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Fonun bu hamlesi, dünyada fonlardan para çekilmesinin önüne geçmeye çalışırken, son 3 yılın en büyük yatırım hikayelerinden biri haline gelen Modi yönetiminindeki Hindistan'ın ekonomik canlanışına dikkat çekiyor. Küçük çaplı şirketlerin ülkenin ekonomik büyümesinden yeterince faydalanıp faydalanmadığı konusunda tartışmalar sürerken, DSP BlackRock, Ativo Capital Management LLC ve Auerbach Grayson gibi şirketler hisse senedi fiyatlarının çok hızlı biçimde çok yükseğe tırmandığını düşünüyor.

Dünyanın en büyük fon yöneticisi BlackRock ile Hindistan'ın DSP Group adlı şirketi arasında bir ortak girişim olan Mumbai merkezli DSP BlackRock'taki Micro Cap fonunun ortak yöneticisi olan Vinit Sambre, "Mevcut değerlemelerden pek memnun değiliz. Bu durum da iyi bir ölçekte pozisyon alma yeteneğimizi kısıtlıyor. Değerlemeler yakın vadeli olumlu gelişmeleri fiyatlıyor" dedi.