Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

Albayrak, Aleksey Miller ve beraberindeki heyeti kabulünde, "Rusya ile iş birliğimizin daha iyi bir safhaya taşınmasını umut ediyoruz." dedi.

Bakan Albayrak, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesini ele almak üzere, Türkiye'de bulunan Rus enerji şirketi Gazprom'un Üst Yöneticisi Miller ve beraberindeki heyet ile Beşiktaş'taki Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi'nde görüştü.

Albayrak ve Miller arasında yaklaşık 45 dakika süren baş başa temasların ardından, heyetler arası görüşmeye geçildi. Burada kısa bir konuşma yapan Bakan Albayrak, Gazprom heyetini uzun bir süre sonra İstanbul'da görmenin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

9 Ağustos sonrası, Türkiye ve Rusya ilişkilerinin 24 Kasım öncesinden daha iyi bir noktaya geldiğine dikkati çeken Albayrak, "En kısa sürede bu ilişki çerçevesinde enerji alanında da inşallah çok daha olumlu güzel adımlar atacağız. Bu iş birliğinin daha iyi bir safhaya taşınmasıyla ilgili umudumuzu hep ön planda tutuyoruz." diye konuştu.

Heyetler arası görüşmede, Türk Akımı projesinin yanı sıra Türkiye'nin Rusya ile kontratından kaynaklı hakları çerçevesinde başlattığı tahkim süreci ve bölgesel enerji iş birliğiyle ilgili konuların ele alınacağı kaydedildi.

AA