Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü'nde Açıl Sezen'e konuk olan Finans Portföy Koordinatörü Arzu Odabaşı "Piyasalarda kötümser bir Eylül beklemiyorum" dedi.

Eylül ayına ilişkin piyasa beklentilerini anlatan Odabaşı, "Gelişmiş ülke Borsalarına baktığımızda borsada yatırımcıların kar ettiği bir dönemden geçmeye devam ediyoruz, ancak ABD'de seçim dönemlerinde genelde böyle bir dönem oluyor, sonrasında satış baskısı güçleniyor. Seçimden sonra satışların güçleneceği tarafındayım. Eylül'de bu anlamda uluslararası piyasalar açısından yatay bir dönem olabilir" dedi.

Odabaşı, eylül sonrasında yurtdışı piyasalardaki satış baskısının güçlenmesiyle Türkiye'de de satışların güçlenebileceğini belirterek "Dolayısıyla kötümser bir eylül beklemiyorum" diye konuştu.

"SEÇİM ÖNCESİ FAİZ ARTIŞI DÜŞÜK İHTİMAL"

Odabaşı, Fed'in faiz artırımına ilişkin olarak da Eylül beklentisinin oluştuğunu ancak ABD'deki seçimlerden önce artış beklemediğini söyledi.

Odabaşı, "Kasım'da seçim varsa ortalıktaki bu telaşı artıracak adım atılma olasılığını düşük buluyorum..Fed Aralık'ta belki faiz artırımı yapabilir, ben bu sene ABD'de seçimden sonra belki aralıkta artış olabileceğini ama düzenli artışın 2017'de olma olasılığını daha yüksek buluyorum" şeklinde yorum yaptı.