Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 2 Eylül Cuma

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Çin Halk Cumhuriyeti’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek 11. G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere gittiği Hangzhou şehrindeki temasları izleniyor.

(Hangzhou)

2- Başbakan Binali Yıldırım, "65. Hükümeti̇n İlk Yüz Günü" değerlendi̇rme toplantısına katılacak.

- Yıldırım, Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ve beraberindeki heyeti̇ kabul edecek, "Türki̇ye İyi̇ Gelecek Konferansı"na iştirak edecek.

(Ankara/10.00/12.00/İstanbul/15.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Pedro Agramunt ve ABD Büyükelçisi John R. Bass ile partisinin genel merkezinde ayrı ayrı görüşecek.

(Ankara/11.00/13.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Gençli̇k ve Spor Bakanı Aki̇f Çağatay Kılıç, AK Parti̇ "Gönül Köprüsü" projesi̇ kapsamında Samsun'un kardeş i̇li̇ Tunceli̇'yi̇ zi̇yaret edecek, i̇sti̇şarelerde bulunacak.

(Tunceli/16.15)

2- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir dizi ziyarette bulunacak.

(Mardin/15.00-20.00)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, basın ve koordinasyon toplantısı düzenleyecek, toplu temel atma ve açılış törenlerine katılacak, kredi sertifikaları dağıtım töreninde yer alacak, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek

(Sivas/15.00-19.00)

EKONOMİ

1- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Valiliği ziyaret edecek, iş adamları ve STK temsilcileri ile bir araya gelecek.

(Ağrı/11.30/13.00)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, MÜSİAD Genel İdare Kurulu toplantısına katılacak.

(Malatya/14.30)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Siirtli sanayici ve iş adamları ile toplantı yapacak.

(Siirt/19.30)

4- TÜİK, 2016 yılı Girişimlerde Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması sonuçlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Slovakya'nın başkenti Bratislava'da düzenlenecek AB gayri resmi dışişleri bakanları toplantısına katılacak.

(Bratislava)

2- Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Fransız-Alman Forumu"nda bir araya gelecek.

(Evian)

3- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

(Lefkoşa)

4- Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terörist unsurlardan kurtarmasına ilişkin gelişmeler ile muhalifler ve Beşşar Esed rejimi güçleri arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke)

AA