Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Kredisini Ziraat Bankası'ndan çeken ve TOKİ’ye olan borcunu tek seferde ödemek isteyen konut ve iş yeri sahipleri, yüzde 20 indirim kazanıyor.

Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, uygulama kapsamında; ortalama 100 bin lira tutarlı bir borcun erken kapanması durumunda, konut sahibi müşterinin peşin kazancı 20 bin lira olurken, aynı tutar için örneğin 48 aya yaygın şekilde ödenecek kredi faizlerinin toplam tutarı 18 bin 651 lira oluyor.

TOKİ’ye olan geri ödemeleri en geç 2013 yılında başlamış olan, kalan vadesi en az 12 ay olan ve günü geçmiş borcu bulunmayan konut ve iş yerleri için geçerli olacak kampanyada, Ziraat Bankası tarafından; 24 ay vadede yüzde 0,80, 48 ay vadede yüzde 0,89,60 ay vadede yüzde 0,90 ve 120 ay vadede yüzde 0,95 faiz oranı uygulanıyor. Ayrıca, kredi açılışında tahsis ücreti alınmıyor.

Ziraat Bankası, tüm konut kredilerinde olduğu gibi TOKİ İndirimli Kapama Kampanyası kapsamındaki konut kredilerinde de faaliyet döngüsüne uygun ödeme planları ile çiftçilere özel ödeme imkânları sunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ziraat Bankası Dağıtım Kanalları Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Çakar, 2013 yılı sonuna kadar TOKİ projelerinden konut/iş yeri satın alarak ödemelerini Ziraat Bankası’ndan yapan müşterileri için Toplu Konut İdaresi Başkanlığının başlattığı yüzde 20 İndirimli Kapama Kampanyasına yönelik uygun faiz ve vade imkanları sunduklarını belirtti.

Çakar, Ziraat Bankası’nın sunduğu finansman fırsatlarından faydalanmak için 22 Ağustos-30 Eylül 2016 tarihleri arasında yurt çapındaki tüm Ziraat Bankası şubelerine başvurulabileceğini ifade etti.

AA