Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Arçelik Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, geçen yıla kıyasla Grundig satışlarının 2 kat arttığını belirterek, "Hedefimiz, 5 yıl içerisinde tüm Arçelik cirosunun yüzde 20'sinin Grundig'den gelmesi. Bugün de Arçelik cirosunun 5 milyar avro civarında olduğunu düşünürseniz rakam çok ciddi bir rakam." dedi.

Berlin'deki IFA Fuarı kapsamında Grundig'in düzenlediği basın toplantısında konuşan Bulgurlu, Grundig'in, evde kullanılan elektrikli tüm araç gereçleri üreten Avrupa'daki tek marka olduğunu söyledi.

Grundig'in hızla büyüdüğünü, 500'den fazla ürünü bulunduğunu ifade eden Bulgurlu, "Geçen yıla kıyasla Grundig satışlarımız 2 kat artmış durumda. Hedefimiz, 5 yıl içerisinde tüm Arçelik cirosunun yüzde 20'sinin Grundig'den gelmesi. Bugün de Arçelik cirosunun 5 milyar avro civarında olduğunu düşünürseniz rakam çok ciddi bir rakam. Arçelik de yerinde durmayacak. 5 yıl içerisinde Arçelik çok büyümüş olacak. Onun için Grundig bizim satışlarımızın çok önemli bir parçası olacak." şeklinde konuştu.

Fuar kapsamında dünyada ilk olan inovasyonları da sergileyeceklerini belirten Bulgurlu, Grundig'in Türkiye'deki cirosunun 500 milyon avro civarında olduğunu, Türkiye'de beyaz eşya satışına yeni başladıklarını, bunun yayılmasıyla birlikte rakamın çok hızlı bir şekilde artacağını kaydetti.

- "Rahmi bey (Koç), bizim her zaman yeni ürünlerimizi denemek ister"

Hakan Bulgurlu, tüplü TV'den ince ekrana geçişin ne ise, bugün LED'den OLED'e geçişin de benzer olduğunu ifade etti.

Evlerin artık metrekare bazında küçüldüğünü, mutfakların artık salona entegre olduğunu belirten Bulgurlu, her üründe gözle görünmeyen ancak kullanımda büyük kolaylık sağlayan inovasyonlar olduğunu, yeni ürünlerin tüketiciler tarafından takip edileceğini söyledi.

Bulgurlu, "Burada tescil, Kuzey Avrupa. Kuzey Avrupa varlıklı ve gelir seviyesi çok yüksek. Hem de tasarıma olan eğilimleri neredeyse çılgınlık seviyesinde. Grundig ürünlerinin oradaki satışı bizim için en büyük test." diye konuştu.

OLED TV'nin gelecek haftalarda mağazalarda olacağını, bunun dışında yönetim kurulu üyeleri ile direktörlerin evlerine de göndermelerini konuştuklarını anlatan Bulgurlu, "Rahmi bey (Koç), bizim her zaman yeni ürünlerimizi denemek ister. Hatta geçen yıl Rahmi bey fuara bile geldi." dedi.

- "Bulaşık ve çamaşır makineleri, Amazon üzerinden deterjan sipariş verebilecek"

Arçelik Türkiye’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Can Dinçer de yarının dijital dünyasına bugünden hazırlıklı olduklarını ifade ederek, akıllı evlerin sayısı ve bu ürünlere olan talebin her geçen gün arttığını, bağlanabilirlik ile ürünlerin zaman ve enerji tasarrufu yapılmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Dinçer, IFA'da konsept ürünler de sergileyip yarının dijital dünyasının kapılarını araladıklarını belirterek, "Aynı fırın içinde soğutma ve pişirme imkanı veren, uzaktan kontrol ile çalışan cooling oven/soğutuculu fırın, akıllı sensörüyle gıdanın bozulup bozulmadığına dair uyarı veren FreshMeter ile yeşil bitkilerin ev ortamında yetiştirilmesini sağlayan HerbGarden bu ürünlerimizden birkaçı." dedi.

Daha iyi bir gelecek için inovasyon odaklı ürünler geliştirdiklerini vurgulayan Dinçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yıl IFA'da sunduğumuz uzaktan erişilebilir Grundig Homewhiz Sistemi, sıcak hava ısısı ve özel fan sayesinde giysileri kısa sürede hazır hale getiren InstantWear teknolojili çamaşır makinesi, et, balık ve peynir gibi gıdaları 3 kata kadar taze tutan CustomFresh+ teknolojisi ve bardakların ömrünü koruyan SteamShine teknolojisine sahip bulaşık makinelerimizle tüketicilerimizin hayatını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Artık tüketicilerimizin seçtiği bulaşık ve çamaşır makineleri Amazon üzerinden deterjan bittiğinde sipariş verir hale gelecek."

- Grundig, IFA'da 560 modelini görücüye çıkardı

Grundig, IFA'daki 3 bin 600 metrekarelik standında 152'si yeni ürün olmak üzere toplam 560 modelini sergiliyor. Grundig'in fuarda öne çıkan ürünleri arasında tüketicilerin yaşamlarını iyileştirmeye yönelik akıllı ev teknolojileriyle birbirine bağlı ürünler yer alıyor.

Fuarda OLED ve Android TV'sini tanıtan Grundig, Türkiye'de doğan OLED TV'yi dünya pazarlarına kendi markasıyla ulaştıracak. 5,97 mm derinliğindeki ultra ince tasarıma sahip OLED TV, 4K teknolojisi ile siyah renk seviyeleri, renkler, keskin kontrast ve en yüksek detay seviyesi ile TV izlemeyi farklı bir boyuta taşıyor.

AA