Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Son günlerde sosyal medyada sık sık gündeme gelen Galaxy Note 7'lerin şarj olurken patladığına yönelik haberler sonrasında Güney Kore’de Galaxy Note 7 telefonun dağıtımının durdurulduğu haberi geldi.

İlk aşamada çıkan haberlere açıklama yapmayan Güney Koreli şirket, bu sabah itibarıyla haberleri durdurdu ve küresel çapta Samsung Galaxy Note 7 satışlarının durdurulduğunu açıkladı. Şirket yaptığı açıklamada satılmış olan tüm cihazların bataray sorunu nedeniyle geri çağrılarak değiştirileceği duyuruldu. 

İLK DEĞİŞİMLER 19 EYLÜL'DE BAŞLAYACAK

Samsung yaptığı açıklamada, satılan tüm Samsung Galaxy Note 7'lerin değişimine iki hafta içerisinde başlanacağı duyuruldu. Güney Kore'de değişimleri 19 Eylül'den itibaren başlanacağı açıklanırken, satışın yapıldığı diğer 10 ülkede de en kısa sürede değişimlerin başlaması bekleniyor.

2,5 MİLYON GALAXY NOTE 7 DEĞİŞTİRİLECEK

Samsung tarafından, satılmış ve geri çağıralacak olan Samsung Galaxy Note 7 adedinin yaklaşık 2,5 milyon olduğu duyuruldu

GEMİYE YÜKLENMİŞ OLAN CİHAZLAR GERİ İNDİRİLİYOR

Samsung, üretilen ve tüm dünyaya dağıtılmak üzere limanda gemiye yüklenmiş olan milyonlarca Galaxy Note 7'nin de sevkiyatının durdurulduğu, tüm telefonların tekrardan güvenlik kontrolünden geçirileceği ifade edildi.

1.3 MİLYAR DOLAR BUHAR OLACAK

Yaşanan batarya sorunu nedeniyle, tüm dünyaya sevkiyatları durdurması, geri çağırma ve iade masrafları ile birlikte Samsung'un 1,34 milyar dolarlık kazancının buhar olacağı tahmin ediliyor. Credit Suisse'in yaptığı tahmine göre, Samsung'un 2016 yılı içerisinde yaklaşık 30 milyar dolar kar etmesi bekleniyordu. 

Habertürk