Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Market Securities analisti Christophe Barraud bugün açıklanan ABD istihdam verisine ilişkin olarak, Fed'in ekonomik büyüme beklentilerini aşağı yönlü revize edebileceğini kaydetti.

Barraud, 1. ve 2. çeyrek büyüme verilerinin aşağı revize edilmesi ve bugün açıklanan istihdam verisinin 3. çeyrek büyümesine ilişkin beklentilere belirsizlik eklemesi nedeniyle Fed'in ekonomik büyüme beklentilerini aşağı yönlü revize edebileceğini söyledi.

Barraud, faiz artırımının, ticaret ağırlıklı doların yükselmesine neden olacağı ve bu durumun ihracat üzerinde 4. çeyrek kadar yakın bir zamanda etkili olmaya başlayacağını söyledi. Market Securities analisti Barraud, başkanlık seçimleri, küresel yavaşlama ve şirket karlarındaki düşüş nedeniyle oluşan belirsizliğe bağlı olarak zarar gören sermaye yatırımları göz önüne alındığında faiz artırımının özellikle riskli algılanabileceğini kaydetti.

Barraud, Eylül FOMC toplantısının zamanlamasının da bir faiz artırımı olasılığını dışladığını söyledi. Eylül toplantısı ABD başkan adayları arasındaki ilk toplantıdan 5 gün önce ve başkanlık seçiminden 7 hafta önce gerçekleşecek. Barraud'a göre, Avrupa ve özellikle İtalya'daki siyasi gelişmeler de küresel ekonomiye ilişkin büyük bir risk oluşturuyor.

Federal fonlama faizi vadelileri Eylül faiz artırımını dün yüzde 16 seviyesinde fiyatlarken bugün bu olasılık yüzde 14'e geriledi.