Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, eski ve yeni Türkiye arasındaki farka değinerek, "Eskiden 30 metre yükseklikteki bir gölet, sulaması hariç 22 yılda 45 trilyona yapılıyordu. Şimdi biz 30 metre yükseklikteki göleti, sulaması dahil 4,5 milyon liraya 18 ayda bitiriyoruz." dedi.

Eroğlu ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde, DSİ 19. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan 325 milyon lira değerindeki 37 tesisin temel atma ve açılış törenine katıldı.

Bakan Eroğlu, yaptığı konuşmada, eskiden Türkiye'de temel atıldığını ancak bunların bitmediğini belirtti.

Bir göletin 22 yılda ancak bittiğini dile getiren Eroğlu, şöyle konuştu:

"Dere ıslahı bitmiyordu. Neden? Paralar hep hortumlanıyordu. Bunu unutmayın. Geçen gün yabancı biri, 'Bu kadar yatırımı nasıl yapıyorsunuz?' diye soruyor. Ben de 'Gayet basit' dedim. 'Bir havuz düşünün, oraya bir yerden su geliyor. Fakat birisi 30 santimlik, birisi 60 santimlik, birisi bir metrelik hortumlarla havuzun sularını bir yere götürürse havuzda su birikir mi?' dedim. 'Peki ne yaptınız?' dedi. 'Biz bu hortumları kestik' dedim. Kimisini Sivas baltasıyla, kimisini Ankara testeresiyle kestik, artık havuzda su doluyor."

Eski Türkiye'de vergilerin yüzde 86'sının faiz lobisi tarafından hortumlandığını bildiren Eroğlu, "Artık faiz lobisinin hortumu kesildi mi? Eskiden 30 metre yükseklikteki bir gölet, sulaması hariç 22 yılda 45 trilyona yapılıyordu. Şimdi biz 30 metre yükseklikteki göleti, sulaması dahil 4,5 milyon liraya 18 ayda bitiriyoruz. Demek ki ihale lobisinin de hortumları kesildi." ifadelerini kullandı.

"Milletimizin şanlı destanı dünya tarihinde kayda geçti"

Bakan Eroğlu, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, şunları kaydetti:

"Terör örgütüne karşı gerçekten bir destan yazdınız. Bu terör örgütünü perişan eden, etkisiz hale getiren kahraman Türk milletidir. Milletimizin şanlı destanı dünya tarihinde kayda geçti. Dolayısıyla milletimizin kahramanlığıyla gurur duyuyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti, Başbakanımız, bakanlarımızın ve bütün siyasi partilerin kararlılığı neticesinde darbe püskürtüldü. Ben size teşekkür ediyorum. Bakanımız 'Sivas'ta meydanda 50 bin kişi var' deyince size teşekkür için geldik. Sizler herşeyin en güzeline layıksınız."

"Türkiye'nin makus talihi değişiyor"

Yılmaz ise Türkiye'nin yıllardır hizmete hasret kaldığını söyledi.

AK Parti hükümetleri dönemindeki yatırımlara işaret eden Yılmaz, "Hem Türkiye'nin makus talihi hemSivas'ın makus talihi değişiyor. İstiyoruz ki insanımız doğduğu yerde doysun ve atasının mezarını terk edip gitmesin." dedi.

Yılmaz, 14 yılda çok büyük şeyler yaptıklarını, Sivas'ın da bu sürede değiştiğini, geliştiğini vurguladı.

Türkiye ve Sivas'ın yarınının, bugünden daha iyi olacağını belirten Yılmaz, "Türkiye büyürken Sivasküçülür mü, Türkiye'nin geleceği aydınlık olurken Sivas'ın geleceğinin karanlık olması düşünülebilir mi? Yeter ki biz bir olalım, beraber olalım, kardeş olalım. İnşallah bu birlikteliğimizi sağladığımız sürece aşamayacağımız hiçbir engel yoktur." diye konuştu.

Sivas'a yapılması planlanan projelere de değinen Yılmaz, "Tamamlanan ve tamamlanacak projelerle birlikte Sivas'ın şu anda sulanabilecek arazisinin yaklaşık yarısını suluyoruz. Yüzde 15'inin de çalışmaları devam ediyor. Ancak tamamını sulayabilmemiz lazım. İnşallah 2019 sonuna geldiğimizde 700 binin üzerinde araziyi sulamaya açacağız." ifadelerini kullandı.

Aziz milletin her şeyin en iyisine layık olduğunu dile getiren Yılmaz, Sivaslının toprağın ve suyun kıymetini bildiğini söyledi. Yılmaz, yatırımlarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından bakanlar Eroğlu ve Yılmaz, il protokolüyle butona basarak 37 tesisin temel atma ve açılışını gerçekleştirdi.

Törene, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Vali Davut Gül, AK Parti Sivas milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Mehmet Habip Soluk, AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

AA