Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

Altın, ABD'de Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentileri karşılayamaması ardından Fed'in Eylül ayında faiz artırımına gideceğine ilişkin spekülasyonun azalmasıyla birlkte Pazartesi günü kazançlarını korudu.

Spo piyasada işlem gören altın Pazartesi günü yatay seyrederek, Bloomberg verilerine göre Singapur saatiyle 11:01'de onz başına 1,324.75 dolar seviyesinden işlem gördü. Değerli metalin fiyatı Cuma günü yüzde 0.9 yükseldi ve 1,325.21 dolara kadar tırmanarak 23 Ağutos'tan bu ya görülen en yüksek kapanış fiyatını kaydetti.

Fazi ödemesi bulunmayan değerli metal, Fed'in daha fazla sıkılaştırmadan geri durmasıyla birlikte, bu yıl yüzde 25 değer kazandı. Brexit oylaması ve finansal piyasalardaki kargaşa yatırımcıların güvenli varlıklara yönelmesinde etkili oldu. Cuma günü açıklanan ABD istihdam verisi 151,000 seviyesinde gelerek beklentilerin altında kaldı.

Sydney'de MineLife Pty'den Gavin Wendt, “İstihdam verisinin açıklanmsı ve beklenmedik şekilde zayıf gelen ABD imalat verisi ekonominin gücü ve Fed faiz artırımı sürecine ilişkin kuşkuları artırdı” dedi.