Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 6 Eylül Salı

 

1- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AA Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/09.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu ile Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü binasında bir araya gelecek.

(Ankara/10.30)

2- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, BM Genel Sekreter Yardımcısı Jan Eliasson ile görüşecek, düşünce kuruluşlarını ziyaret edecek, ABD basınına mülakat verecek ve Türk-Amerikan toplumunun temsilcileriyle bir araya gelecek.

(New York)

3- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Macaristan Başbakan Yardımcısı Zsolt Semjen ve Ulusal Ekonomi Bakanı Mihaly Varga ile Gül Baba Türbesi Restorasyonu ve Rekonstrüksiyonu ile Çevre Düzenlemesi Projesi’nin temel atma törenine katılacak, TİKA'nın restore ettiği bir okulun sanat sınıfının açılışına iştirak edecek, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde vatandaşlarla bir araya gelecek.

(Budapeşte)

EKONOMİ

1- Maliye Bakanı Naci Ağbal, 7'ncisi düzenlenen İstanbul Finans Zirvesi'ne katılacak ve açılış konuşmasını yapacak.

(İstanbul/09.30)

2- TÜİK, yılın ikinci çeyreğine ilişkin iş gücü maliyeti endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Portekiz Dışişleri Bakanı Augusto Santos Silva ile görüşecek, Ermeni terör örgütü ASALA'nın 1982 yılında düzenlediği saldırıda şehit olan İdari Ataşe Erkut Akbay ve eşi Nadide Akbay'ın anısına dikilen anıtı ziyaret edecek.

(Lizbon)

2- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Slovenya’da düzenlenecek Stratejik Foruma katılacak, Slovenya Dışişleri Bakanı Karl Erjavec, Sri Lanka Dışişleri Bakanı Mangala Samaraweera ve Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Poposki ile bir araya gelecek.

(Bled)

3- TBMM Türk-Amerikan Dostluk Grubu Başkanı Ali Sarıkaya, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Ahmet Berat Çonkar, milletvekilleri Ravza Kavakcı Kan, Sena Nur Çelik ve Emine Nur Günay, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi üyeleriyle görüşecek.

(Washington)

4- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lideri Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

(Lefkoşa)

5- Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terörist unsurlardan kurtarmasına ilişkin gelişmeler ile muhalifler ve Beşşar Esed rejimi güçleri arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke)

AA