Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Saatlik işgücü maliyeti endeksi, bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,1 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016'nın 2. çeyreğine ilişkin işgücü maliyeti endeksini açıkladı.

Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik işgücü maliyeti endeksi, bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,1 artış gösterdi.

Sektörel ayrıma göre incelendiğinde, endeks değerindeki artış oranı, sanayi sektöründe yüzde 3,3, inşaat sektöründe yüzde 3,9 ve hizmet sektöründe yüzde 1,1 oldu.

Saatlik işgücü maliyeti endeksinde en yüksek artış yüzde 6,5 ile elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ile dağıtımı sektöründe gerçekleşti.

Saatlik kazanç endeksi

Saatlik kazanç endeksi de söz konusu dönemde yüzde 1,9 arttı.

Endeks değerlerindeki artış oranları, sanayi sektöründe yüzde 3,3, inşaat sektöründe yüzde 5,2 ve hizmet sektöründe ise yüzde 0,8 olarak belirlendi. Saatlik kazanç endeksinde, söz konusu dönemde en yüksek artış yüzde 11,5 ile elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektöründe gerçekleşti.

Saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi

Saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi de önceki çeyreğe göre yüzde 0,4 arttı.

Endeks değerinde, sanayi sektöründe yüzde 0,9, inşaat sektöründe yüzde 5,2 yükseldi, hizmet sektöründe ise yüzde 0,2 geriledi.

Saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksinde en yüksek artış yüzde 7,3 ile su temini, kanalizasyon atık yönetimi ve iyileştirme faaliyetlerinde görüldü.