Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock Inc.'in para yöneticileri, Temmuz ayında yatırımcıları gelişen piyasa borçlanma senetlerine doğru gerçekleşen “göç”e katılmaları tavsiyesinde bulunmalarının ardından şimdi yeni bir tavsiyede bulundu: Seçici olun.

“Ayrım yapmadan alım yapma” döneminin yol açtığı gelişen piyasa hazine tahvillerine olan rekor düzeydeki sermaye girişi, BlackRock gelişen piyasa tahvilleri birim yöneticisi Sergio Trigo Paz'a göre sona yaklaşıyor. Paz, Bloomberg Television ile Pazartesi günü gerçekleştirdiği mülakatta,şimdi yatırımcıların ihtiyatlı olması gerektiğini ya da güvenin aniden azalması durumda satış dalgasına yakalanacaklarına ilişkin uyarıda bulundu.

Trigo Paz, “Ne aldığınız konusunda seçici olmaya odaklanmalısınız, likidite dalgası diğer yönde ilerlerse ve bu büyük göç yön değiştirirse, elinizde ne olduğundan emin olmalısınız. Yükseliş güzeldir ama ne aldığınızın farkında olun” dedi.

Gelişen piyasa tahvil fonları, yatırımcıların gelişmiş piyasa tahvillerinin neredeyse dokuz katı kadar olan faizlerin cazibesine kapılmasıyla, geçtiğimiz dokuz hafta içerisinde rekor düzeyde olan 21.6 milyar dolar sermaye çekti.