Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekatı'nın 14. gününde iki askerin şehit olduğunu ve 5 askerin yaralandığını duyurdu. Saldırıyı DEAŞ'in tas roketleriyle yaptığı ifade edildi.

Yaşanan çatışmanın ardından yaralı askerlerden birinin daha tedavi gördüğü hastanede şehit olduğu ve şehit sayısının 3'e, yaralı asker sayısının ise 4 olduğu belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan “FIRAT Kalkanı Harekâtı” ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir.

Harekâtın 14’üncü gününde operasyon bölgesinde teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen 50 hedefe FIRTINA obüsleriyle 225 atım yapılarak tam isabetle vurulmuştur. 24 Ağustos 2016 FIRAT Kalkanı Harekâtının başladığı günden bugüne kadar toplam 443 hedefe 1924 atım yapılmıştır.

VUKUF bölgesinde meydana gelen çatışmalar esnasında DEAŞ unsurlarınca güdümlü TANKSAVAR roketleriyle iki tankımıza yönelik yapılan saldırıda maalesef yaralanan ve durumu ağır olan iki kahraman silah arkadaşımızdan biri daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit (3 şehit, 4 yaralı) olmuştur.

Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin mensuplarına ve Yüce Türk Milletine baş sağlığı, yaralı kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Koalisyon Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca saat 12:30 sularında BARAGİDAH bölgesinde tespit edilen DEAŞ hedefleri vurulmuştur.

Ayrıca bugün Koalisyon Güçleri desteğindeki ÖZGÜR SURİYE ORDUSU (ÖSO) tarafından VUKUF ve SADVİ köyleri ele geçirilmiştir. Bölgede operasyonlara devam edilmektedir.

İKİ ÖSO PERSONELİ ÖLDÜ, İKİ PERSONEL YARALANDI

Ayrıca yine VUKUF bölgesi ve civarında süren çatışmalarda iki ÖSO personeli hayatını kaybetmiş, iki personeli de yaralanmıştır. Aynı şekilde yaralılar tahliye edilerek hastanede tedavilerine başlanmıştır.

Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir."

Habertürk