Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 7 Eylül Çarşamba

1- Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanacak.

(Ankara/11.00)

2- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında CHP Genel Merkezi'nde toplanacak. Kılıçdaroğlu, daha sonra Fransız Sosyalist Parti Ulusal Sekreter Yardımcısı Marıe Rose Koro ile genel merkezde görüşecek.

(Ankara/11.00/14.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, parti genel merkezinde KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca'yı kabul edecek.

(Ankara/17.00)

EKONOMİ

1- TÜİK, haziran ayı hayvansal üretim ile temmuz ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

2 - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Portekizce Konuşan Ülkeler Topluluğu İcra Sekreteri Murade Murargy ile bir araya gelecek, Portekiz Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi ve AB Komitesi üyeleri ve Türkiye-Portekiz Parlamentolararası Dostluk Grubu Eş Başkanı Costa Neves ve Dostluk Grubu üyeleri ile ayrı ayrı görüşecek.

(Lizbon)

3- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi'nde temaslarda bulunacak, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın ev sahipliğinde yapılacak Suriye konulu toplantıya katılacak.

(Strazburg/Londra)

4- NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili ile bir araya gelecek, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek. Stoltenberg, ayrıca Gürcistan Savunma Bakanı Levan İzoria ile de görüşecek.

(Gürcistan)

5- Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terörist unsurlardan kurtarmasına ilişkin gelişmeler ile muhalifler ve Beşşar Esed rejimi güçleri arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke)