Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Goldman Sachs 21 Eylül'de Fed'in faiz artırma ihtimalini Salı akşamı San Fransisco Fed Başkanı Williams'ın açıklamalarının ardından yüzde 55'ten yüzde 40'a düşürdüğünü açıkladı. Goldman Sachs ekonomisti Jan Hatzius'a göre, Williams açıklamalarında, "FOMC'nin bu ay adım atmaya hazır olup olmadığıyla ilgilli yeni bir ipucu sunmadı".

Hatzius'a göre, Fed'in faiz konusunda zamanlamaya ilişkin bir görünüm sunmaması FOMC'nin, "Piyasaların bir faiz artırımını düşük fiyatlamasından rahatsız olmadığını gösteriyor".

Hatzius, "Eğer Eylül'de faiz artırımı fiyatlıyor olsalardı, Ağustos istihdam verisinin ardından önemli Fed yetkililerinden iletişim kurmalarını bekliyorduk" dedi.

Goldman'ın faiz artırımına ilişkin beklentisini düşürmesinin dün açıklanan ve beklentinin altında kalan ISM verisinin de bir yansıması olduğu belirtildi.

Goldman Sachs 2 Eylül'de, faiz artırımına ilişkin beklentisini, Ağustos ayı istihdam verisini de öne sürerek, yüzde 40'tan yüzde 55'e yükseltmişti.

Goldman Eylül'de faiz artırımı beklentisini düşürürken Aralık'ta faiz artırımı beklentisini yüzde 25'ten yüzde 30'a yükseltti.