Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), Rekabet Kurumu tarafından 4054 Sayılı Kanunun (rekabetin korunması) ihlal edilip edilmediğinin tespitine yönelik haklarında açılan soruşturmaya ilişkin açıklama yaptı.

Fabrikadan yapılan yazılı açıklamada, daha önceki yıllarda Rekabet Kurumuna yapılan şikayet nedeniyle gerçekleştirilen ön araştırmada, KARDEMİR, Çağ Çelik Demir Çelik Endüstri AŞ, Çelsantaş Çelik Mamulleri San. ve Tic. AŞ, Yolbulan Demir San. ve Tic. AŞ, Yolbulanlar Nak. ve Tic. AŞ’nin demir-çelik piyasasındaki faaliyetlerinin incelendiği ve Rekabet Kurulunca 2011'de şikayetin reddine ve soruşturma açılmamasına karar verildiği hatırlatıldı.

Söz konusu kurul kararının Danıştay 13. Dairesinin 22 Mart 2016 tarihli kararıyla iptal edilmesi üzerine yeniden rekabet soruşturması yapılmasına karar verildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kamuoyunca da yakından bilindiği üzere Rekabet Kurulu tarafından soruşturma açılması, soruşturmaya konu teşebbüslerin 4054 Sayılı Kanunu ihlal ettikleri, kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları anlamına gelmemektedir.
Aksine yorumlar hatalı ve haksız olduğu kadar hukuka da aykırılık arz edecektir.
Gerekli işlemler hukuki mevzuat çerçevesinde Rekabet Kurulu ve şirketimiz tarafından yürütülmektedir. Konuya ilişkin gelişmeler Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde kamuya duyurulacaktır."

AA