Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 8 Eylül Perşembe

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, valiler, Katar Başbakanı Şeyh Abdullah Bin Nasser Khalifa Al-Thani, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel Bin Ahmed Al-Jubeir ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/11.00/12.00/13.30/15.30/17.00/19.30)

- Başbakan Binali Yıldırım, Vilayet Evi'nde yapılacak valiler toplantısına katılacak.

Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Katar Başbakanı Şeyh Abdullah Bin Nasser Khalifa Al-Thani ile ikili ve heyetler arası görüşme yapacak, Japonya Uzay Teknolojileri Bakanı Yosuke Tsuruho ile Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel Bin Ahmed Al-Jubeir'i kabul edecek.

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca'yı parti genel merkezinde kabul edecek. Kılıçdaroğlu, şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in kabrini ve ailesini ziyaret edecek.
(Ankara/10.00/Niğde/13.00)


- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Konut Hesabı ve Devlet Katkısı Tanıtım Toplantısına katılacak.

(Ankara/10.00)

2- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Romanya Başbakan Yardımcısı Costin Grigore Borc ve Dışişleri Bakanı Lazar Comanescu ile görüşecek, Mecidiye Kemal Atatürk Koleji Anaokulu ve Köstence Micul Roterdam Yetimhanesi Şehit Ömer Halisdemir Spor Kompleksi’nin açılış törenine katılacak, Romanya Türk Birliği ve Romanya Tatar Birliğini ziyaret edecek.

(Bükreş)


EKONOMİ

1- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Dünya Posta Birliği tarafından 20 Eylül-7 Ekim 2016 tarihlerinde İstanbul’da toplanacak 26. Dünya Posta Kongresi ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunacak, Japonya'nın uzay politikaları ile bilim ve teknoloji politikalarından sorumlu Devlet Bakanı Yosuke Tsuruho ile görüşecek.


(Ankara/09.30/15.00)

2- TÜİK, temmuz ayı sanayi üretim ve perakende satış hacim endeksleri ile finansal yatırım araçlarının ağustos ayı reel getiri oranlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Londra'da BM Barışı Koruma Savunma Bakanları Toplantısına katılacak, mevkidaşlarıyla ikili görüşmelerde bulunacak.


(Londra)


2- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığının Hac İdare Merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

(Mekke/10.00)


3- NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, Parlamento Başkanı Davit Usupaşvili ve Dışişleri Bakanı Mikheil Janelidze ile görüşecek.

(Tiflis)

4- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye krizini ele almak ve barış görüşmelerini tekrar başlatmak için bir araya gelecek.

(Cenevre)


5- Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'yi kabul edecek.

(Paris)

6- Arap Birliği, dışişleri bakanları seviyesinde toplanacak.

(Kahire)

7- Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terörist unsurlardan kurtarmasına ilişkin gelişmeler ile muhalifler ve Beşşar Esed rejimi güçleri arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke)

AA