Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala turizmcinin yüzünü yerli turist güldürdü. Bayramda 700 bin kişi tatil için rezervasyon yaptırdı. Yerli turist Antalya’da Kemer, Belek, Side ve Alanya’ya; Ege’de Çeşme, Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Didim ve Fethiye’deki otellere ve turlara yoğun ilgi gösterdi.

CUMA ÇIKIŞ BAŞLIYOR

Bavulunu önceden hazırlayan yerli turist gidişdönüş biletlerini de önceden alınca tatilin başladığı 9.10.11 Eylül tarihleri için hızlı tren, otobüs ve uçaklarda biletler tükendi. 9 günlük uzun Kurban Bayramı dolayısıyla bu yıl 700 bin kişi yurtiçinde tatil rezervasyonu yaptırdı. Geçen yıl Kurban Bayramı’nda 300 bin kişinin tatile çıktığını belirten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, vatandaşların ağırlıklı olarak yurtiçi turları tercih ettiğini söyledi. Rezervasyonlarda kıyı şeridine talebin yüksek olduğunu kaydeden Ulusoy, “Antalya’da Kemer, Belek, Side ve Alanya’ya yönelik taleplerin yanı sıra Ege’de Çeşme, Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Didim ve Fethiye turları; kültür alanında ise Kapadokya, Eskişehir, Kuzey Ege ve Karadeniz turları yoğun ilgi görüyor” diye konuştu.

KRUVAZİYER TURLARA DA TALEP YÜKSEK’

Vatandaşların yurtdışı turlara da ilgi gösterdiğini kaydeden Ulusoy, yurtdışında İspanya, İtalya ve Balkanlar’ın en çok ilgi çeken turlar olduğu bilgisini verdi. Tatil süresinin uzun olması nedeniyle söz konusu destinasyonlara yönelik 1 haftalık turlara talebin yüksek olduğunu gözlemlediklerini belirten Ulusoy, “Uzun tatil süresi nedeniyle yurtdışı çıkışlı kruvaziyer turlara da talebin yüksek olduğunu ifade edebiliriz. Yurtdışı turlarda fiyatlar 129 Euro’dan başlayıp gidilecek destinasyona göre çok daha üst seviyelere kadar çıkabiliyor” dedi.

HAFTA SONU UÇAKLAR YÜZDE 90 DOLU ANCAK EK SEFERLER OLACAK

Uçak biletlerinin büyük ölçüde bittiğini belirten Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy ise şöyle konuştu: “Hâlâ ilave seferlerde yer mevcut. Her yer dolu diye bir şey yok. İç hatlarda belirli yerlere, o da belirli tarihlerde... Bütün bayram değil yani. Cuma akşamı, cumartesi ve pazar günleri doluluklar yüksek. Cuma, cumartesi, pazar biletleri yüzde 90 tükendi.”

10 MİLYON KİŞİ 13 GÜN BOYUNCA OTOBÜSLE TAŞINACAK

Tatil için rezervasyonu erken yapan vatandaşlar gidiş dönüş biletini de erken alınca uçak, otobüs ve hızlı trende biletler tükendi. Tatil dolayısıyla hızlı tren hatlarında yüzde 100 doluluk sağlandı. Hızlı tren için ek seferlerin konulması bekleniyor. Otobüslerdeki yoğunluğun perşembe gününden başladığını kaydeden Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, yaklaşık 6 bin ek sefer yapılacağını belirtti. Bayramın 9 gün olmasına rağmen 12-13 günlük hareketlenmenin olacağını kaydeden Yıldırım, 13 günde yaklaşık 10 milyon kişinin taşınacağını ifade etti.