Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD'de Kasım ayında yapılacak seçimlerde Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, ABD Başkanı Barack Obama'dan daha iyi bir lider olduğunu söyledi.

ABD'de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerine kısa bir süre kala önce Demokratların başkan adayı Hillary Clinton, ardından Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump bir televizyon kanalında soruları cevapladı.

Trump, kendisine Rus lider ile ilgili yorumları sorulduğunda, "Putin, Obama'dan daha iyi bir lider" ifadesini kullandı.

Putin'in yüzde 82'lik bir destek gördüğünü sözlerine ekleyen Trump, Rus liderin ülkesinde mükemmel bir egemenliği olduğunu söyleyerek, "Bu oldukça farklı bir sistem ve bu sistemi sevmiyorum. Ancak, sistem içinde Putin bizim başkanımızdan daha iyi bir lider" ifadelerini kullandı.

Programın sunucusu Matt Lauer'in Putin'e yönelik daha önce kullandığı övgü dolu sözleri hatırlatması üzerine, Putin ile iyi anlaşacaklarını ve iki ülke arasında iyi ilişkiler kuracaklarını savunarak, "Birlikte çalışsaydık ve DAEŞ'e gününü gösterseydik mükemmel olmaz mıydı?" ifadelerini kullandı.

Trump, Kasım ayında yapılacak seçimlerde başkan olarak seçilmesi halinde Putin'le iyi anlaşacağını söyledi.

Donald Trump geçtiğimiz Aralık ayında da, Rus liderin kendisi için "yetenekli" yorumunda bulunmasının "büyük onur" olduğunu söylemişti.