Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) parasal genişleme programını genişletmemesi ve faizleri de sabit tutmasının ardından, euro 2 haftanın en yüksek seviyesine tırmandı.

AMB Başkanı Mario Draghi'nin Frankfurt'taki basın toplantısında, varlık alım planının süresinin uzatılmasının AMB toplantısında tartışılmadığını belirtmesi ve 2018 büyüme tahminlerinin düşürüldüğünü açıklamasının ardından, ortak para birimi euro dolar karşısındaki değer kazancını genişletti. Euro 16 benzer para biriminin 12'si karşısında değer kazandı.

Londra'da Banco Santander SA G10 para birimleri baş stratejisti Stuart Bennett, "Riskler konusunda aynı şeyler, ancak para biriminin aşağı gitmesini istiyorsanız piyasayı daha fazla teşvikle ya da teşviklerin yakında geleceği beklentisiyle beslemelisiniz. Ve bunların hiçbiri toplantı sonrası yorumlarda yok." dedi.

Euro TSİ 15:54'te dolar karşısında yüzde 0.6 yükselerek 1.1311 dolar seviyesinden işlem gördü. Euro dolar karşısında 1.1327 seviyesini görerek 26 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Öte yandan, Türk lirası euro karşısında yüzde 0.9 gerileyerek 20 Temmuz'dan bu yana euro karşısında en sert değer kaybını yaşadı.