Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 9 Eylül Cuma

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 93. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret edecek, ardından CHP Parti Meclisi Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

- Kılıçdaroğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya gelecek, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn'ı kabul edecek.

- 9 Eylül Kurtuluş Parkı'na yapılan anıtın açılışına katılacak Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde düzenlenecek Kuruluş Yıl Dönümü Resepsiyonu'nda yer alacak.

(Ankara/09.30/10.30/13.00/14.00/19.00/19.30)

- TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Moldova Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 25. yıl dönümü kutlamalarına katılacak.

(Kişinev)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Japonya Uzay Teknolojileri Bakanı Yosuke Tsuruho ile bir araya gelecek, özel bir okulun açılış töreni ve plaket törenine katılacak, sanayici ve iş adamlarıyla görüşecek.

(Ankara/09.00/Bolu/11.30/Düzce/14.00/Karabük/20.00)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İngiltere'nin Uluslararası Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Liam Fox ile görüşecek, İşadamları Ekonomi ve Ticaret Toplantısı'na katılacak.

(Londra)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kredi Kayıt Bürosu ve Findeks ürün ve hizmetlerinin tanıtımı protokolü imza törenine iştirak edecek.

(Ankara/14.00)

4- Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, AA Finans Masası'nda değerlendirmelerde bulunacak.

(İstanbul/11.00)

5- TÜİK, Türkiye ekonomisine ilişkin 2016 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamlarını açıklayacak, temmuz ayı sanayi ciro ile dış ticaret endeksleri, kümes hayvancılığı, süt ve süt ürünleri istatistiklerini yayımlayacak.

(Ankara/10.00)

6- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, temmuz ayı ödemeler dengesi istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ömer Çelik, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi/AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini ve Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn ile "Türkiye-AB Üst Düzey Siyasi Diyalog Toplantısı"nın ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. Çavuşoğlu daha sonra NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende ile görüşecek ve ortak basın toplantısına katılacak.

(Ankara/11.30/14.30/17.30)

2- Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Portekiz Başbakanı Antonio Luis Dos Santos Da Costa, Malta Başbakanı Joseph Muscat, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, "Avrupa Birliği Üyesi Akdeniz Ülkeleri Zirvesi"nde bir araya gelecek.

(Atina)

3- Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terörist unsurlardan kurtarmasına ilişkin gelişmeler ile muhalifler ve Beşşar Esed rejimi güçleri arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke)

AA